Eerste elftal

Rots uit kritiek op aanpak Jans: "Trainerswissel goed voor mijn ontwikkeling"

Rots uit kritiek op aanpak Jans: "Trainerswissel goed voor mijn ontwikkeling"

Daan Rots is op dit seizoen toch wel verrassend de rechtsbuiten van FC Twente. Na het vertrek van Vaclav Cerny en Denilho Cleonise kreeg hij de kans van de nieuwe trainer Joseph Oosting, en dat pakte goed uit. De man uit Groenlo is met vijf assists samen met Luuk de Jong en Calvin Stengs de man met de meeste assists in de eredivisie. Ook pakte hij zelf één goaltje mee. Zes keer beslissend in acht wedstrijden is niet slecht voor iemand die in de zomer nog af werd geschreven door een deel van de fans.

Volgens Rots is één van de oorzaken het vertrek van Ron Jans. "De staf was vorig seizoen vooral bezig met de eerste elf. Voor mijn gevoel werd er iets te weinig omgekeken naar de bank. Er werden ook minder oefenwedstrijden georganiseerd dan voorheen. Ik speelde soms een maand niet en moest dan opeens een half uur invallen. Tijdens die invalbeurten had ik meer kwaliteit moeten leveren, maar dat vond ik moeilijk zonder ritme." Onder Oosting is er veel veranderd, aldus de aanvaller in gesprek met Jakobs van Voetbal International.

"Er wordt dit seizoen heel gericht gewerkt om individuele spelers beter te maken en die aanpak bevalt me enorm. Dit seizoen worden vaker wedstrijden ingelast om iedereen minuten te laten maken. Voor elke speler wordt een individuele weekplanning gemaakt. Op welke dag heb je een gesprek met de trainer, wanneer ga je beelden bekijken, wanneer de tactiek bespreken? Vorig jaar bekeken we ook wel beelden, maar nu wordt alles nog persoonlijker gemaakt. Ongeacht je rol in de selectie. We trainen ook wat harder, vind ik. Intensiever. Soms ook iets langer. In de tweede helft merk ik steeds vaker dat ik een voordeel heb ten opzichte van mijn tegenstander."

Hoewel hij kritisch is richting Jans, is hij de huidige trainer van FC Utrecht ook dankbaar. "Hij heeft het bij FC Twente natuurlijk heel goed gedaan. Onder Ron Jans kwam ik bij de selectie, ik heb heel veel aan hem te danken. Maar na drie jaar had ik wel het gevoel dat ik van andere mensen beter zou kunnen gaan leren. Voor mijn ontwikkeling was het een goede trainerswissel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties