Eerste elftal

Rots verbaasd over kritiek supporters: "Nu zeuren ze dat mijn spel niet goed genoeg is"

Rots verbaasd over kritiek supporters: "Nu zeuren ze dat mijn spel niet goed genoeg is"

Daan Rots is sinds het vertrek van Vaclav Cerny de nieuwe rechtsbuiten van FC Twente. Hij kreeg het vertrouwen van Joseph Oosting en is een belangrijke schakel binnen het team met één goal en vijf assists. Er is geen enkele speler in de eredivisie die op dit moment meer assists heeft gegeven dan Daan Rots. Hoewel de cijfers fantastisch zijn, krijgt de aanvaller toch nog altijd de nodige kritiek op zijn spel. Rots leest het soms met verbazing.

"Supporters gaan mij toch snel vergelijken met Vaclav Cerny in zijn laatste maanden, dat snap ik ook wel. En kritiek hoort bij voetbal. Maar ik verbaas me soms wel over de felheid ervan", aldus Rots in gesprek met Voetbal International. "Ik probeer weg te blijven van wat er op social media en fansites van FC Twente allemaal over me wordt geschreven. Maar via vrienden en familie krijg je alsnog heel veel mee."

"Twee seizoenen geleden speelde ik volgens sommige mensen heel goed, maar had ik te weinig rendement. Nu heb ik rendement en zeuren ze dat mijn spel niet goed genoeg is. Er is zoveel negativiteit, daar gaat niemand beter van spelen. Ik heb het erover gehad met een aantal oud-spelers van Twente. Het lijkt soms alsof jongens uit de eigen jeugd hier juist méér kritiek krijgen. Dat vind ik wel raar." Toch zijn er ook veel supporters die wel blij zijn met Rots.

"Ik weet óók dat er veel supporters zijn die waarderen dat een van hen in het team staat. Na de overwinning op Heerenveen gingen we de stad in met de selectie. Daar kwamen we jongens tegen van Vak-P, de gasten die FC Twente maken. Die zeiden dat het zo mooi vinden dat er iemand met een echt hart voor de club het shirt draagt. Dat deed me goed."

Volg ons nu ook via WhatsApp kanalen: Klik hier en blijf via WhatsApp op de hoogte van al het nieuws over FC Twente.

Rots verbaasd over kritiek supporters: "Nu zeuren ze dat mijn spel niet goed genoeg is"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties