Eerste elftal

Rots vol vertrouwen en is net zo beslissend als Cerny vorig seizoen

Rots vol vertrouwen en is net zo beslissend als Cerny vorig seizoen

Daan Rots speelde afgelopen zaterdag een prima wedstrijd uit bij Excelsior. De rechtsbuiten vuurde in de tweede minuut een ogenschijnlijk houdbare schot af, maar de doelman van Excelsior liet zicht toch verrassen. Hij blonk niet alleen uit vanwege zijn doelpunt, want ook de rest van de wedstrijd speelde hij een uitstekende partij. Het is dan ook niet voor niets dat hij na afloop één van de betere cijfers kreeg.

Rots is al sinds het begin van het seizoen de vaste waarde op rechtsbuiten. Hij kreeg het vertrouwen van Joseph Oosting en leverde. Na 21 speelronden staat de teller op drie goals en zeven assists en dat zijn uitstekende cijfers voor de rechtsbuiten van FC Twente. Het vertrouwen dat Rots krijgt van Oosting speelt een belangrijke rol.

"Ik voel waardering van de trainer, die helpt me om steeds beter in mijn spel te komen. Maar ik weet ook dat de concurrentie groot is en dat ik moet blijven presteren", aldus Rots in gesprek met Jakobs van Voetbal International. Vorig seizoen was hij de stand-in van Vaclav Cerny, maar het kwam er toen als invaller zelden uit. "Als invallers brachten we soms niet genoeg. Laat ik vooral naar mezelf kijken: ik bracht niet genoeg in de uitwedstrijden, daarvan moest ik leren." Dit seizoen gaat dat anders.

"Als ik nu kijk naar de jongens die erin komen, dan is dat top. Ons niveau ligt heel hoog. Elke training geeft iedereen honderd procent. Zo kun je samen nog hoger komen. Zeker als je zo hecht bent als wij. Niemand is te groot voor de groep, dat is heel fijn. Wij hebben echt een topteam. Ik denk dat wij daar dit jaar heel veel uit kunnen halen."

Hoewel de prestaties van Rots uitstekend zijn, is er nog altijd een groep supporters die hem liever op de bank zien zitten. Maar hoe verhouden zijn cijfers tot die van Vaclav Cerny vorig seizoen na 21 speelronden? Rots was tot dusver tien keer beslissend met drie goals en zeven assists. Cerny was vorig seizoen na speelronde 21 óók tien keer beslissend. Hij scoorde zeven keer en gaf drie assists. Cijfertechnisch doet Rots dus niet onder voor de Tsjech die bij VfL Wolfsburg schippert tussen de basis en de bank. Echter zijn het wel twee totaal verschillende spelers.

Opinie: Wat is jouw mening over Daan Rots na 21 speelronden? Ben je tevreden of niet? Laat het ons weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties