Eerste elftal

Rots was extra gemotiveerd bij Excelsior door uitspraak Dijkhuizen en is tijdens carnaval als 'safariman' verkleed

Rots was extra gemotiveerd bij Excelsior door uitspraak Dijkhuizen en is tijdens carnaval als 'safariman' verkleed

Daan Rots wist in de wedstrijd tegen Excelsior voor het eerst sinds het duel tegen Heracles te scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 0-3. Na afloop van de wedstrijd was de speler uit de jeugd van FC Twente erg blij. Dit weekend is het carnaval, de rechtsbuiten gaf aan dat hij ernaar uit keek om het te vieren.

Eerst even over de wedstrijd, waarover de coach van de tegenstander Marinus Dijkhuizen voorafgaand zei dat FC Twente wel te pakken was in een uitwedstrijd. "Ik denk dat ons extra heeft gemotiveerd om te laten zien dat wij beter zijn dan Excelsior. We waren gebrand om hier drie punten mee te nemen en dit was gewoon een hele belangrijke", vertelt hij bij RTV Oost.

De 22-jarige aanvaller was het ook niet eens met de uitspraak van de trainer van Excelsior"Ik denk dat elke ploeg thuis beter speelt dan uit, maar als je nu naar het puntenverschil bij de uit- en thuiswedstrijden dan ligt het puntenverschil helemaal niet zo veel uit elkaar. Ik denk dus dat het wel onzin is dat er een uitsyndroom is."

Bij zijn goal leek hij een klein gelukje te hebben. "Ik kreeg hem iets achter mij, dus ik probeerde alles eruit te halen. Dat wil niet zeggen dat het helemaal de bedoeling was, maar dan valt alles op zijn plek. Michel Vlap is altijd aanspeelbaar, dus dat is lekker om zo in de combinatie hem aan te spelen. Uiteindelijk denk ik dat we hier nog wel 0-5 of 0-6 moeten winnen, maar al met al hebben we gewoon zakelijk gespeeld."

Rots verklaart waarom het niet lukte om er vijf of zes te scoren. "Ik had het gevoel dat Gijs Smal niet buitenspel stond, dus dan zou Naci Unuvar gewoon de 0-4 maken. Ook was het voor mij gewoon honderd procent een penalty want Kik Pieri mist gewoon de bal met zijn voet en corrigeert hem dan met zijn hand. Dat zijn van die kleine dingetjes die scherper moeten."

De rechtsbuiten is groot fan van carnaval en loopt zelfs mee in de optocht in het dorp waar hij geboren is, Groenlo. Dit jaar is Rots als iemand uit de safari verkleed. "Misschien dat we daarom wel zo scherp waren. Ik loop morgen mee met de optocht als safariman, dus dan kan je komen kijken als je dat wil", besluit hij lachend. Bekijk hieronder de foto van zijn outfit!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties