Eerste elftal

Rots ziet perspectief in alternatieve positie: "Denk dat ik dat goed kan invullen"

Rots ziet perspectief in alternatieve positie: "Denk dat ik dat goed kan invullen"

Daan Rots speelt normaliter op rechtsbuiten bij FC Twente. In de thuiswedstrijd tegen PSV mocht hij bij afwezigheid van aanvallende middenvelders Michel Vlap en Sem Steijn echter vanaf tien spelen. Rots speelde een behoorlijke wedstrijd en FC Twente won het duel met 2-1. Misschien is het experiment met Rots op tien wel iets zeer interessants voor de toekomst.

Is hij momenteel nog een kandidaat voor deze positie? "Een kandidaat wil ik eigenlijk niet echt zeggen. Ik speel er op trainingen niet meer zo vaak", vertelt Rots tegenover RTV Oost. "Maar als ik kijk naar mijn eigen kwaliteiten, zou ik eventueel de nummer tien-positie aankunnen."

"Maar ik wil dit seizoen zoveel mogelijk spelen en ik denk dat ik me moet focussen op de rechtsbuitenpositie. In de toekomst kunnen we altijd kijken naar de nummer tien-positie. Als ik kijk naar mijn eigen kwaliteiten, denk ik dat ik die positie misschien ook wel goed kan invullen", aldus de 21-jarige speler van FC Twente.

Afgelopen dinsdag speelde Rots als rechtsbuiten bij FC Twente in het KNVB Beker-duel tegen Telstar. In eigen huis werden de bezoekers uit Velsen-Zuid met 3-1 verslagen. De 1-0 en 2-0 kwamen van de voet van Rots, die twee keer op de perfecte plek stond om de bal binnen te tikken. Mede daardoor zit FC Twente zaterdagavond in de koker als er wordt geloot voor de achtste finales van de KNVB Beker.

Poll

Waar denk jij dat Rots het best tot zijn recht komt?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties