Eerste elftal

Rots ziet transfer naar het buitenland wel zitten

Rots ziet transfer naar het buitenland wel zitten

Daan Rots kwam in 2012 bij de jeugdopleiding van FC Twente. Hierna doorliep hij alle elftallen en belandde hij uiteindelijk bij het eerste van de Tukkers. Hier staat hij momenteel steevast in de basis. Als jongen van de club doet hij niets liever dan voetballen voor de club uit Enschede, al ziet de 22-jarige rechtsbuiten een stap naar het buitenland in de toekomst wel zitten.

Rots moest onder Ron Jans vaak genoegen nemen met een plaats op de bank, maar nadat Joseph Oosting het roer overnam van de Zwollenaar staat de rechtsbuiten bijna gegarandeerd in het basiselftal. Ondanks zijn vaste rol is de 22-jarige uit Grol momenteel niet toe aan een transfer. "Ik ben er nu nog niet klaar voor, want ik heb nog meer dan genoeg te leren hier bij FC Twente", vertelt hij bij KPN Achter de Knoppen.

De rechtsbuiten heeft na 25 wedstrijden in de eredivisie viermaal gescoord en zeven keer gaf hij de beslissende voorzet. Rots zit dus nog niet te denken aan een vertrek bij de club waarvan hij vroeger zelf supporter was. Al ziet hij een buitenlands avontuur nog wel voor zich. "Ik zou wel naar een club als Valencia, Sevilla of zoiets in Spanje willen."

Presentator Paskie Rokus vraagt aan de 22-jarige Rots of hij een transfer naar de traditionele top drie ziet zitten. Hiermee doelt Rokus op de clubs Ajax, Feyenoord of PSV. "FC Twente staat nu derde, dus misschien horen wij de komende paar jaar wel thuis in de traditionele top drie. Dan zit ik er dus al", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties