Eerste elftal

RTV Utrecht: 'FC Twente is een kutclub met echt heel eng publiek'

RTV Utrecht: 'FC Twente is een kutclub met echt heel eng publiek'

Aanstaande zondag staat er een bijzondere editie van FC Twente - FC Utrecht op het programma. Het is voor het eerst sinds zijn vertrek dat Ron Jans als trainer van een andere club terugkeert in de Grolsch Veste. De oefenmeester verliet FC Twente na drie seizoenen voor een sabbatical, maar enkele maanden later kon hij de lokroep van FC Utrecht niet weerstaan en brak zijn rustperiode weer af voor de hectiek van het voetbal.

Jans is bezig aan een indrukwekkende reeks, want hij heeft al dertien wedstrijden op rij niet verloren met FC Utrecht. Hij kan in Enschede zelfs het record, dat hij afgelopen weekend evenaarde, verbreken. FC Twente zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Het is nog vroeg in de week, maar bij RTV Utrecht wordt al vooruitgeblikt op de confrontatie tussen de Tukkers en de Utrechters. Paul Pessel en Appie Bonen doen de voorbeschouwing en de twee mannen zijn duidelijk geen fan van FC Twente.

"Ik ben er twee keer geweest in het verre Enschede. Ten eerste is het een klotenreis en ten tweede is het echt heel eng publiek", aldus Pessel die van zijn hart geen moordkuil maakt. "Als ze weten dat je niet uit de buurt van Enschede komt, lopen ze je constant te ergeren en uit de tent te lokken." Toch is er wel iets goeds aan FC Twente.

"Als je naar het voetbalvermogen kijkt, dan is FC Twente wel heel erg goed. Die Oosting heeft het aardig op de rit. En Van Wolfswinkel schiet ze er aardig in. En achterin is het gedegen met Hilgers en Pröpper en dan hebben ze ook nog een hele goede keeper. Dat wordt lastig." Toch denkt hij dat FC Twente niet gaat winnen. Hij voorspelt een 2-2 gelijkspel en een nieuw clubrecord. Zijn collega Appie Bonen denkt daar anders over.

"We hebben de opwaartse lijn gevonden, maar toch ga ik voor een 2-1 overwinning voor FC Twente", aldus Bonen die nog wel iets toe wil voegen. "Ik vind het zo'n kutclub dat FC Twente." Wel is hij blij dat er weer meer Utrecht-supporters welkom zijn dan vorig seizoen. "Ze zijn wel een beetje aan het versoepelen. Vorig jaar waren er maar 250 supporters welkom en nu 500. Als het dan weer goed gaat dan gaan we volgend jaar weer naar een vol uitvak toe."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties