Eerste elftal

Sadílek kent de kracht van Riga FC en weigert de ploeg te onderschatten

Sadílek kent de kracht van Riga FC en weigert de ploeg te onderschatten

FC Twente weet wat het aanstaande donderdag te doen staat. Winnen, en dan het liefst met een grotere marge als tegen Hammarby IF. Hoewel FC Twente veel sterker was in de heenwedstrijd in de Grolsch Veste, stapte het slechts met een 1-0 overwinning van het veld. De Zweden hadden zelfs het gevoel dat ze het thuis af konden maken, maar dat liep gelukkig anders. Sadílek blikt kort terug en gaat daarna door over de komende tegenstander Riga FC.

"In de tweede voorronde was Hammarby de moeilijkste tegenstander die we konden loten. Dat hebben we met name uit gezien met hun supporters. Maar las je die wedstrijd thuis gewoon afmaakt, win je met drie of vier nul en ga je met een ander gevoel naar Hammarby en hebben ook zij een ander gevoel. Dat hebben we niet gedaan en dan komt er een bepaalde spanning bij kijken. Maar gelukkig zijn we door en nu focussen we op Riga."

FC Twente weet dus wat het moet doen tegen het relatief kleine Riga FC. Toch is er bij de middenvelder geen haar op z'n hoofd die denkt dat FC Twente zomaar even wint. "We moeten Riga FC niet onderschatten. Het is een fysieke ploeg met heel veel lengte. We moeten dus vooral uitkijken voor standaardsituaties en corners."

"Natuurlijk willen we thuis die wedstrijd winnen, maar dat geldt overal waar we spelen, want we willen elke wedstrijd winnen. Ik heb nog nooit tegen een ploeg uit Letland gespeeld, dus we zullen zien." Maar we moeten ze toch ook niet groter maken dan ze zijn? "Wat ik al zei, we moeten ze niet onderschatten. Ze staan eerste in de competitie en elke wedstrijd die ik heb gezien winnen ze met een verschil van drie of vier doelpunten. Ze hebben sowieso kwaliteit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties