Sadílek komt niet verder dan een gelijkspel met Tsjechië op bezoek in Hongarije

Michal Sadilek mocht in de oefenwedstrijd van Tsjechië tegen Hongarije in de basis beginnen. De 24-jarige international speelde op zondagavond 10 september ruim 83 minuten als centrale middenvelder. Inmiddels heeft Sadílek al 17 interlands op zijn naam staan, waarin hij één keer trefzeker was.

De oefenwedstrijd werd gespeeld in de Hongaarse hoofdstad, Boedapest. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, door goals van Sallai (Hongarije) en Jurecka (Tsjechië). Bij Tsjechië moest Vaclav Cerny genoegen nemen met een plek op de bank. Hij kwam in de 71e minuut van de wedstrijd het veld in voor de doelpuntenmaker van de Tsjechen.

Sadílek werd in de 83e minuut van de wedstrijd vervangen door zijn broer Lukas. Zijn oudere broer speelt in Tsjechië, voor de huidige koploper in de Tsjechische 1. Liga, Sparta Praag. In de oefenwedstrijd tegen Hongarije mocht Sadílek starten, maar dat was niet het geval in de kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap tegen Albanië. De speler van FC Twente bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl het oud-Twente speler Cerny was die trefzeker was. De wedstrijd tegen Albanië eindigde ook in een 1-1 gelijkspel.