Eerste elftal

Sadílek krijgt verrassend nieuws: Bondscoach neemt ontslag na plaatsing voor EK

Sadílek krijgt verrassend nieuws: Bondscoach neemt ontslag na plaatsing voor EK

De stemming zou opperbest moeten zijn bij Tsjechië nadat de ploeg zich maandagavond plaatste voor het EK 2024 in Duitsland. Waar er na het laatste fluitsignaal nog een feestje werd gevierd op het veld, kwam vlak daarna het nieuws dat bondscoach Jaroslav Silhavy, de man die FC Twente-middenvelder Michal Sadílek in 2021 liet debuteren, zijn ontslag had ingediend.

Silhavy zou de beslissing al hebben gemaakt voor de beslissingswedstrijd tegen Moldavië welke uiteindelijk met 3-0 werd gewonnen. De reden was het bezoekje van een drietal spelers aan een discotheek, minder dan 48 uur voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Vladimir Coufal (West Ham United), Jakub Brabec (Aris Saloniki) en Jan Kuchta (Sparta Praag) waren tot in de late uurtjes op pad en werden daardoor uit de selectie gezet. Voor de bondscoach was het de druppel.

Ook kreeg Silhavy de nodige kritiek te verwerken om de sportieve prestaties. De ploeg won slechts twee van de laatste zes wedstrijden. Tsjechië moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach die direct een EK in zijn schoot geworpen krijgt. Voor Sadílek is het afwachten of het ook gevolgen heeft voor zijn positie. Hij was een vaste waarde onder Silhavy.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties