Eerste elftal

Sadílek niet eens met de beslissing scheidsrechter: "Ik raak hem niet"

FC Twente speelde zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam. De Spartanen ontvingen in de extra tijd van de eerste helft een rode kaart. Hierna scoorde Sem Steijn ook nog de 0-1 voor rust. Na rust veranderde het spelbeeld, nadat Sparta twee strafschoppen kreeg en deze ook scoorde. Het zocht naar een opening en vond deze in de 92e minuut. Naci Unuvar scoorde de gelijkmaker en tekende hiermee ook de eindstand.

Aanvoerder Michal Sadílek maakte zelf de overtreding bij de tweede penalty, al ziet hij dat anders. "Er gebeurde niks, het is schandalig dat het een penalty is. Ik raak hem niet eens, hij springt gewoon voor mijn been", vertelt hij na afloop aan ESPN. De Tsjech ontving ook een gele kaart, waardoor hij de eerste wedstrijd na de winterstop tegen AZ zal missen.

Over de wedstrijd na rust is Sadílek erg duidelijk. "Die eerste kans moeten wij binnenschieten, zij krijgen daarna momenten in de zestien en dan krijgen ze het gevoel dat er iets te halen valt." Hij is dan ook erg stellig over hoe er gespeeld is door zijn ploeg. "Het is gewoon slecht van ons", besluit hij.