Eerste elftal

Sadílek vond drie weken vakantie wel genoeg en ziet direct belangrijk verschil bij FC Twente

Sadílek vond drie weken vakantie wel genoeg en ziet direct belangrijk verschil bij FC Twente

Michal Sadílek was één van de spelers die een week later aan mocht sluiten bij de selectie. Direct na het winnen van de Europese play-offs sloot hij aan bij de selectie van Tsjechië om daar nog twee wedstrijden te spelen. Een bijzondere interlandperiode, want hij speelde twee wedstrijden samen met zijn broer en scoorde zijn eerste interlandgoal. Na de interlands kreeg hij drie weken vakantie en dat was volgens de middenvelder meer dan voldoende.

"Na de interlands had ik drie weken vakantie en dat was meer dan genoeg. Ik heb er zin in", vertelt hij voor de camera van 1Twente. De selectie is inmiddels neergestreken in De Lutte voor een trainingskamp. Hoe belangrijk is deze? "Het is belangrijk voor iedereen, zeker met de nieuwe staf. We hebben nu iets meer dan twee weken voor de eerste echte wedstrijd tegen Hammarby, dus we moeten aan de bak. We hebben veel trainingen en het is ook een soort van teambuilding."

Hoewel je nog maar net bent aangesloten, merk je al veranderingen? "Je merkt wel dat er nieuwe energie is gekomen met de nieuwe staf en dat is heel belangrijk voor ons. Qua speelstijl denk ik niet dat we heel veel gaan veranderen ten opzichte van de laatste jaren. Maar in details zullen we sommige dingen anders gaan doen.

Inmiddels zijn er een flink aantal spelers vertrokken, maar zijn er met Taha, Ünüvar, Regeer en Ugalde vier spelers aangetrokken. "Je ziet dat de jongens die erbij zijn gekomen veel kwaliteit hebben en dat is wat we nodig hebben zeker nu er spelers zijn vertrokken." Eén daarvan is zijn beste maatje Vaclav Cerny. "Tuurlijk is het vertrek een gemis. Niet alleen Vaclav, maar ook Ramiz, Virgil, Julio en Denilho. Het waren belangrijke spelers, die posities zijn nu leeg en dan moeten er spelers opstaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties