Eerste elftal

Sadílek voorziet plek bij eerste vier: "Zijn stabieler en stugger dan vorig seizoen"

Sadílek voorziet plek bij eerste vier: "Zijn stabieler en stugger dan vorig seizoen"

FC Twente eindigde de afgelopen twee seizoenen op de vierde en vijfde plaats in de eredivisie. Daarmee behaalden de Tukkers tweemaal Europees voetbal. Ook voor dit seizoen is dat de doelstelling. Na acht wedstrijden staat FC Twente er al goed voor met de derde plaats in de eredivisie. De Tukkers lieten pas drie punten liggen.

Middenvelder Michal Sadílek moet bij 'Fresia & Milan parkeren de bus' van ESPN antwoord geven op de stelling dat FC Twente dit seizoen in de top vier eindigt. "Ja", is zijn antwoord. "We gaan er alles aan doen om weer Europees voetbal te halen. Dat zou mooi zijn, toch?"

De verwachtingen bij FC Twente zijn door de afgelopen twee seizoenen stukken hoger geworden. Velen vinden het weer 'normaal' dat FC Twente in de subtop staat. "Drie jaar geleden werd FC Twente volgens mij twaalfde (het was tiende, red.) in het eerste seizoen onder Ron Jans. Daarna zijn jongens gekomen als Vlap, Ricky, Lars en andere jongens. Sinds die tijd gaat het stabiel en spelen we altijd voor nummer vier, nummer vijf. Ik denk dat we wat stabieler zijn dan afgelopen seizoen, wat stugger", besluit Sadílek.

Vliegende start

Of FC Twente de prestaties van de afgelopen twee seizoenen - waarin FC Twente 68 en 64 punten behaalde - kan evenaren of zelfs verbeteren, moet blijken. Wat in ieder geval wel zo is, is dat de Tukkers de competitie deze keer beter zijn begonnen dan de afgelopen seizoenen.

In het seizoen 2021-2022 had FC Twente veertien punten na acht wedstrijden: vier overwinningen, twee remises en twee nederlagen. Een seizoen later behaalde de ploeg zestien punten in de eerste acht duels: vijf overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen. Nu heeft FC Twente 21 punten: zeven overwinningen en één nederlaag. Een vliegende start voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties