Eerste elftal

Sadílek gemotiveerd: "Zorgen dat we de volgende ronde weer in een volle Grolsch Veste spelen"

Sadílek gemotiveerd: "Zorgen dat we de volgende ronde weer in een volle Grolsch Veste spelen"

Donderdag speelt FC Twente de eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Riga FC. De club uit Letland staat bovenaan in de Letse competitie, die daar nog in volle gang is. FC Twente mist donderdag in ieder geval Gijs Smal en Sem Steijn vanwege een kuit en een enkelblessure. Het meespelen van Younes Taha is nog onzeker. Door de blessure van Steijn speelt Michel Vlap op de nummer tien positie en van Wolfswinkel linksvoor. Joshua Brent gaat spelen als linkerverdediger in plaats van Smal. Dit betekent dan weer dat Alfons Sampsted begint als rechtsback.

Michal Sadílek geeft tijdens de persconferentie van FC Twente zijn mening over de opponent van donderdag. "Riga is een fysiek sterke ploeg met veel lengte, we zullen dus uit moeten kijken voor de standaardsituaties". Sadílek beseft dat Riga FC een serieus te nemen tegenstander is. "Zij winnen vaak dik in hun competitie, dus zij hebben zeker kwaliteit."

Sadílek komt ook nog even terug op zijn huidige situatie binnen de ploeg, waar hij vorige week de volle wedstrijd tegen Hammarby IF inclusief de verlenging meespeelde. "Ik heb lekker veel minuten gemaakt, dat is fijn deze fase, we zitten eigenlijk nog in de voorbereiding, dus om gelijk zo veel te spelen is lekker."

De thuiswedstrijd in Enschede begint donderdag om 20.00 uur. Vanwege de eerdere ongeregeldheden na de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF heeft de UEFA besloten dat Vak-P leeg blijft. Sadílek daarover: "Elke wedstrijd wil je natuurlijk in een uitverkocht stadion spelen, maar we moeten het accepteren en zorgen dat we de volgende ronde wel weer in een volle Grolsch Veste kunnen spelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties