Eerste elftal

Sadílek is helemaal terug: De onopvallende uitblinker van FC Twente

Sadílek is helemaal terug: De onopvallende uitblinker van FC Twente

Michal Sadílek werd in de zomer van 2022 na een succesvolle huurperiode definitief overgenomen door FC Twente. De Tukkers maakten gebruik van de optie tot koop en legden anderhalf miljoen euro neer bij PSV. Sadílek had echter pech. De middenvelder kreeg last van oorsuizen, waardoor hij het overgrote deel van de eerste seizoenshelft niet in actie kon komen.

Gelukkig herstelde Sadílek van de oorsuizen. In de tweede seizoenshelft had de Tsjech echter weer pech: hij lag er bijna twee maanden uit wegens een bovenbeenblessure. Uiteindelijk kwam de 24-jarige middenvelder tot slechts veertien eredivisieduels voor FC Twente, waarin hij goed was voor twee goals en twee assists. In het nieuwe seizoen is Sadílek echter helemaal terug.

Onopvallend bijtertje

Sadílek is niet de meest opvallende speler bij FC Twente. Het Tsjechische bijtertje blikt namelijk niet uit met mooie passes of fijne passeerbewegingen. Des te meer doet hij dat als aanjager en motor op het middenveld. Sadílek is fel, fanatiek en gooit zich overal voor, waarmee hij er vaak voor zorgt dat FC Twente het balbezit verovert.

Meer dan een aanjager

Sadílek is echter nog meer dan dat. De middenvelder creëerde in de eerste twee wedstrijden van het eredivisieseizoen de meeste kansen van alle spelers van FC Twente. Hij creëerde tot dusver zes kansen, waarmee hij Daan Rots (vijf) en Ricky van Wolfswinkel (vier) achter zich laat. Daarnaast is hij na Robin Propper de speler met de meeste nauwkeurige dieptepasses per negentig minuten. Sadílek geeft er tot dusver zes per negentig minuten, Pröpper 9,7.

De Tsjech was in de eerste twee competitieduels bovendien goed voor één goal, al was die wat gelukkig, en één assist. Een voorzet na een korte corner werd knap binnengekopt door Pröpper, die daarmee de 0-1 maakte tegen Almere City FC. Het zijn nog maar twee wedstrijden, dat is zo, maar de statistieken geven wel aan dat Sadílek ook een belangrijke factor is in aanvallend opzicht.

Het is dan ook niet voor niets dat Sadílek bij statistiekenbureau FotMob in de eerste wedstrijden van dit seizoen een van de uitblinkers is. De 24-jarige speler, die door FotMob dit seizoen al eenmaal werd uitgeroepen tot Man of Match, is met een gemiddeld cijfer van 8,51 tot dusver de op twee na best presterende eredivisiespeler van dit seizoen. Alleen Vangelis Pavlidis van AZ (8,85) en Charles-Andreas Brym van Sparta Rotterdam (8,84) scoorden tot nu toe hogere gemiddeldes. Natuurlijk zijn er nog maar enkele wedstrijden gespeeld, maar dit geeft wederom aan dat Sadílek het seizoen lekker is begonnen.

Waardering

Dat Sadílek niet altijd de complimenten krijgt die hij verdient, blijkt wel uit een poll die Twente Insite onlangs deed. We vroegen aan de supporters welke speler ze na de eerste zeven wedstrijden van het seizoen het meest positief is opgevallen. Bijna 1.100 mensen lieten hun stem achter. Hiervan kozen slechts zestig supporters, dat is vijf procent, voor Sadílek. Youri Regeer, Sem Steijn, Michel Vlap, Daan Rots en Naci Ünüvar kregen allemaal meer stemmen dan de Tsjech. Sadílek is helemaal terug en speelt misschien wel beter dan ooit. Toch doet hij dat redelijk onder de radar. Sadílek is de onopvallende uitblinker van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties