Eerste elftal

Salah-Eddine over de lastige keuze tussen Nederland en Marokko

Salah-Eddine over de lastige keuze tussen Nederland en Marokko

Anass Salah-Eddine werd tot zijn eigen verrassing opgeroepen voor Jong Oranje. Hij zat niet in de voorselectie, maar nadat er vier spelers afvielen, kwam hij in beeld bij Erwin van de Looi. Als hij in actie komt dan heeft hij jeugdinterlands gespeeld voor Onder15, Onder16, Onder17, Onder18 en Onder21.

Toch is het nog geen uitgemaakte zaak dat hij altijd blijft spelen voor Oranje. De huurling van Ajax is namelijk Marokkaans en in het bezit van een dubbel paspoort. Maar wat wil de speler zelf? Heeft hij een voorkeur? "Ik heb zeker een gevoel bij Nederland. Ik ben er geboren en opgegroeid. Ik begrijp ook dat sommige mensen dan vinden dat je voor Nederland moet kiezen, omdat je hier van de jeugdopleidingen van de Nederlandse clubs hebt genoten." Toch houdt hij een slag om de arm.

"Je moet altijd kijken naar alle factoren en die naast elkaar leggen", vervolgt hij het gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia. "Als bijvoorbeeld blijkt dat jouw positie niet zo ruim is bezet bij een land, dan zou je weer tot een andere keus kunnen komen dan je misschien eerst dacht."

Op dit moment hoeft hij nog niet te kiezen, maar als hij zijn goede vorm vast weet te houden dan zal ook een belletje uit Marokko niet uitblijven. Het zijn 'zorgen' voor later. Salah-Eddine wil eerst het seizoen zo goed mogelijk afsluiten bij FC Twente. Of hij volgend seizoen ook in het shirt van FC Twente speelt is een andere onzekerheid.

FC Twente wil graag verlengen, maar wacht nog op een reactie van Ajax. Salah-Eddine zelf staat ook open voor een langer verblijf, maar mocht hij een kans krijgen bij Ajax dan zal hij hier vol voor gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties