Samenvatting 7-1 overwinning op Odense BK voorbereiding 2023-2024

Na de 0-17 overwinning op Rood Zwart ging FC Twente afgelopen week op trainingskamp in De Lutte. De week werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Deense Odense BK, die werd afgewerkt op het complex van GFC in Goor. Ook dit oefenduel werd eenvoudig gewonnen. Het werd 7-1 dankzij doelpunten van Ugalde (tweemaal), Steijn (driemaal), Brenet en Rots.

Al binnen één minuut scoorde FC Twente de 1-0. Kjolo opende op prachtige wijze op Rots, die op zijn beurt de bal aflegde op Ugalde. De Costa Ricaanse spits tikte simpel binnen. Ook in de achttiende minuut kon Ugalde een eenvoudige goal maken. Hij kopte de bal in het doel na een goede voorzet van Sadílek: 2-0. FC Twente was veel sterker dan Odense BK en liet goede en hoopgevende dingen zien. De ruststand was 2-0.

In het tweede blok liep FC Twente ook qua doelpunten over Odense BK heen. De 3-0 kwam van Sem Steijn, die de bal onderschepte en vervolgens goed binnentikte. Een paar minuten later beloonde Joshua Brenet een goede aanval met de 4-0. In de zestigste minuut scoorde de goed spelende Rots de 5-0, de 6-0 werd even later via een strafschop gemaakt door Steijn.

In het derde blok maakte Steijn, vorige week tegen Rood Zwart ook al goed voor drie goals, zijn hattrick compleet: 7-0. Vlak voor tijd scoorde Odense BK nog de 7-1. Dat was ook de eindstand. Opvallend tijdens het laatste blok was dat Kjolo na in totaal 84 minuten gespeeld te hebben, werd vervangen door Sadílek. De Tsjech speelde de eerste 45 minuten al en speelde tijdens het laatste blok nog eens ruim twintig minuten.

Volgende week zaterdag om 13:30 uur staat er nog één wedstrijd op het programma van FC Twente. De Tukkers gaan in Gelsenkirchen spelen tegen het bevriende FC Schalke 04. Het is de laatste oefenwedstrijd voordat de Europese campagne gaat beginnen. In de tweede voorronde van de Conference League is het Zweedse Hammarby IF de tegenstander. Op donderdag 27 juli om 20:00 uur is de heenwedstrijd in De Grolsch Veste, precies een week later is de return in de Tele2 Arena in Stockholm.

Hoe goed was de tegenstander?

Odense BK werd vorig seizoen negende van de twaalf teams in de reguliere Deense competitie. Na 22 wedstrijden werd de competitie verdeeld in een kampioensgroep en een degradatiegroep. Odense BK deed mee in de degradatiegroep en eindigde daarin tweede van de zes ploegen. Voor de ploeg was het de laatste oefenwedstrijd. Volgende week zondag speelt Odense BK de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Randers FC.