Samenvatting FC Schalke 04 - FC Twente 22 juli 2023 (2-2)

FC Twente speelde zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het seizoen 2023-2024. Schalke 04 was de tegenstander in Gelsenkirchen. Voor FC Twente is het de laatste wedstrijd richting het Europese duel tegen Hammarby IF. De wedstrijd is geëindigd in een 2-2 uitslag door doelpunten van Vlap en Steijn. Er waren maar liefst 33.690 toeschouwers aanwezig in het stadion, waarvan 3.600 Twente-supporters.

FC Twente begon zeer sterk in de eerste helft en kwam na 15 minuten al op een 1-0 voorsprong via een goal van Michel Vlap op aangeven van rechtsback Joshua Brenet. Na 30 minuten maakte Schalke 04 gelijk en was het Karaman die uit een corner de 1-1 binnen kopte. Schalke 04 kwam zelfs met 2-1 voor via Terodde, door slecht uitverdedigen van Gijs Smal. Al snel daarna was het Sem Steijn die raak kopte. Hierdoor gingen FC Twente en Schalke 04 met een 2-2 stand de rust in.

Wat opvallend was, was de wissel van Robin Pröpper na een half uur. Hij moest direct na de 2-1 het veld verlaten voor Julien Mesbahi. Co-commentator bij Tubantia Leon ten Voorde wist al snel te melden dat het een geplande wissel was. Het waren pas de eerste minuten van Pröpper na zijn blessure en wordt verder gespaard voor het duel op donderdag tegen Hammarby IF.

In de tweede helft was met Schalke 04 de betere ploeg. Echter kreeg FC Twente de grootste kansen. Vooral in de laatste minuut toen Naci Ünüvar een vrije schietkans huizenhoog over schoot. FC Twente wist geen vuist te maken in de tweede helft en kreeg het niet voor elkaar om keeper Müller voor een derde keer te passeren.

Steijn, Kjølo en Hilgers werden er na een uur spelen afgehaald door trainer Joseph Oosting. Voor hen kwamen Bruns, van Wolfswinkel en Regeer het veld in. Voor Bruns waren het zijn eerste minuten in de voorbereiding. Regeer speelde tot dusverre slechts één helft mee, en maakte zaterdagmiddag weer 30 minuten.

Na 75 minuten verlieten Brenet, Ugalde en Smal het veld, voor Ünüvar, Sampsted en Mats Rots. Ünüvar kreeg bij zijn eerste balcontact direct een forse tik, maar lijkt ongedeerd na de wedstrijd. Hij kreeg nog een grote kans om FC Twente te laten winnen in Gelsenkirchen, maar liet dit na en schoot hoog over.

Schalke 04 was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, ze maakten hier zelfs nog een goal uit. Het lijkt een aandachtspuntje voor trainer Joseph Oosting in aanloop naar donderdag. Een lichtpuntje uit deze wedstrijd was de invalbeurt van jongeling Juliën Mesbahi. De centrale verdediger kwam er na een half uur in voor Pröpper. Hij hield zich in benauwde situaties enorm koel en wist zich vrij eenvoudig onder moeilijke situaties uit te spelen.