Samenvatting FC Twente - Excelsior seizoen 2023-2024 (4-2)

FC Twente speelde vrijdagavond in eigen huis tegen Excelsior. Dit was de een-na-laatste wedstrijd in de eredivisie voor de winterstop en tevens de laatste keer dat het in 2023 in de Grolsch Veste speelde. Het treffen werd opnieuw afgewerkt in een compleet uitverkochte Grolsch Veste. De enige plek waar nog ruimte was, was in het uitvak. Het werd een hectische wedstrijd waarin FC Twente uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken.

In de eerste helft kwam FC Twente al snel op een 0-1 achterstand. Het was het gevolg van miscommunicatie en ook Unnerstall had beter in moeten grijpen. Kort daarna viel ook de 0-2. Sampsted gaf totaal onnodig een corner weg en uitgerekend deze belandde op ongelukkige wijze in het doel. In de 25e minuut was daar het kantelmoment van de wedstrijd. Arthur Zagre zette een forse tackel in op Daan Rots en werd hiervoor bestraft met een rode kaart. Oosting greep direct in en haalde de matig spelende Kjolo en Sampsted van het veld en verving ze voor Taha en Brenet. Kort voor rust scoorde Manfred Ugalde de aansluitingstreffer, waardoor er gerust ging worden met een 1-2 tussenstand.

In de rust besloot Oosting om alles of niets te gaan spelen. Hij haalde Van Hoorenbeeck en Rots naar de kant en bracht Vlap en Van Wolfswinkel. Het plan pakte goed uit, want na rust was FC Twente oppermachtig en werd Excelsior onder de voet gelopen. De gelijkmaker viel uiteindelijk uit een strafschop die werd gegeven na een handsbal. Het was invaller Van Wolfswinkel die de klus klaarde. Na vele kansen en het inbrengen van Ünüvar voor Smal, kopte diezelfde spits de Enschedeërs in de 81e minuut langs Excelsior. Een bevrijdende goal die groots werd gevierd. Het mooiste doelpunt moest toen nog komen. Het was Taha die in de 86e minuut met een fraaie knal van buiten de zestien de 4-2 eindstand op het scorebord zette.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted (29. Brenet), Pröpper, Van Hoorenbeeck (46. Michel Vlap), Smal (71. Naci Ünüvar), Sadílek, Kjolo (29. Younes Taha), Steijn, Rots (46. Ricky van Wolfswinkel), Ugalde, Regeer.

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, Widell, Nieuwpoort, Zagre (25. Rood), Naujoks (88. D. Sanches Fernandes), El Yaakoubi, Baas (88. Nikolas Agrafiotis), Lamprou (35. Ian Smeulers), Parrott (61. Mimeirhel Benita), Driouech (88. Oscar Uddenas).