Eerste elftal

Samenvatting FC Twente - Fenerbahce Conference League 2023-2024 (0-1)

FC Twente speelde donderdagavond in eigen huis de return van de play-offs van de Conference League tegen Fenerbahce. De ploeg van Joseph Oosting moest een 5-1 achterstand goedmaken, ongelukkig opgelopen in de heenwedstrijd in Istanboel. Als er één ploeg recht had op de overwinning, dan was dat FC Twente. De ploeg streed voor wat het waard was, raakte twee het aluminium en werd uiteindelijk verslagen door een benutte strafschop van Dzeko.

FC Twente startte furieus en na twee minuten had Van Wolfswinkel de ploeg al op een 1-0 voorsprong moeten zetten. Helaas werkte hij de schitterende pass van Rots langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later probeerde Steijn het van afstand op een leeg doel, maar zijn inzet ging over. In de 19e minuut opnieuw een kans voor FC Twente. Het was Vlap die uit kon halen van rans zestien, maar zijn inzet ging naast. Fenerbahce kwam tot dan toe nauwelijks in het spel voor. In de 23e minuut de eerste kans voor de bezoekers, maar Unnerstall was alert.

In de 26e minuut sloeg de vlam even in de pan toen Sadílek de verloren schoen van Bright Osayi-Samuel over de zijlijn gooide. Hiervoor kreeg hij de gele kaart. In de tussentijd kregen ook drie spelers van Fenerbahce geel van de Italiaanse leidsman. In de 35e minuut kreeg Tadic namens Fenerbahce een grote kans, maar het was Unnerstall die zijn inzet pareerde. In de 37e minuut opnieuw geel, nu voor Rots die hard doorging en met zijn knie het hoofd van de doelman raakte. De behandeling duurde lang waardoor er vijf minuten extra tijd werd bijgetrokken. Tijdens deze blessuretijd kreeg Fenerbahce ook nog de vierde en vijfde gele kaart. Ruststand 0-0.

Tweede helft

In de tweede helft was het opnieuw FC Twente dat op jacht ging naar de openingstreffer. Steijn was in de 51e minuut dichtbij. Hij controleerde een goede pass van Pröpper, maar schoot de bal tot zijn eigen frustratie op de paal. In de 58e minuut de achtste gele kaart van de wedstrijd. Deze was voor Kjolo die op de voet ging staan van Fred. In de 63e minuut opnieuw pech. De schitterende vrije trap van Vlap kwam ook op het aluminium. Het veranderde niets aan de strijdlust van de ploeg van Oosting die volle bak doorging op jacht naar de 1-0.

In de 69e minuut de eerste wissel bij FC Twente. Ünüvar kwam in de ploeg voor de moegestreden Van Wolfswinkel. Enkele minuten later stond de wedstrijd plotseling volledig op z'n kop. Pröpper haalde totaal onnodig King onderuit binnen de zestien en dat leverde Fenerbahce tegen alle verhoudingen in een strafschop op. Het was de ervaren Dzeko die het cadeautje uitpakte en de 1-0 scoorde. In de 86e minuut werd de eveneens moegestreden Vlap naar de kant gehaald voor de jonge Besselink. Het veranderde niets meer aan de eindstand. 1-0 voor Fenerbahce.