Samenvatting FC Twente - Feyenoord seizoen 2023-2024 (2-1)

Vandaag stond er een regelrechte kraker op het programma. FC Twente nam het in een uitverkochte Grolsch Veste op tegen Feyenoord. De aftrap was om 12:15 uur en de inzet de derde plek op de ranglijst. De drie punten gingen na een spannend duel terecht naar FC Twente. De Tukkers waren zondagmiddag de betere en wonnen welverdiend met 2-1. FC Twente heeft weer orde op zaken gesteld en staat nu weer derde, twee punten voor de Rotterdammers. De samenvatting van de wedstrijd is onderaan het artikel te vinden.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd en voerde de druk gelijk op. De aanpak werd beloond in de 10e minuut toen Ugalde zijn eerste doelpunt van het huidige eredivisieseizoen scoorde in de Grolsch Veste. Zijn schot ging via Feyenoord-back Hartman in het doel, maar de vreugde was er niet minder om. Daarna volgde een minder moment. Regeer ging naar de grond en greep hierbij naar zijn hamstring. In de 29e minuut moest hij worden gewisseld en bracht Oosting Gijs Smal in als zijn vervanger.

In de 34e minuut had Ugalde FC Twente op 2-0 moeten zetten. Maar in plaats van uit te halen legde hij de bal af op Vlap, maar die had toen al twee verdedigers voor zich staan. In blessuretijd nog een grote kans voor Feyenoord-verdediger Geertruida. Hij schoot op de paal, maar stond hierbij buitenspel. Het was de eerste en enige kans van de Rotterdammers. Ruststand 1-0 in het voordeel van FC Twente.

In de rust twee wissels bij Feyenoord. Nieuwkoop en Paixao werden eruit gehaald door Slot. Jahanbakhsh en Ivanusec kwamen voor hen in de plaats. Na twee minuten was de eerste grote kans voor Feyenoord. Het was Unnerstall die met een geweldige reflex redding bracht. In de 51e minuut was het Rots met de eerste kans van de tweede helft namens de Tukkers. Zijn schot ging nét naast. Twee minuten later kreeg een verbaasde Pröpper geel van Higler wegens tijdrekken. In de 64e minuut kreeg ook Hilgers geel vanwege te veel klagen.

In de 65e minuut de eerste wissels bij FC Twente. Van Wolfswinkel en Eiting kwamen in de ploeg voor Vlap en Steijn. Feyenoord ging steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker, maar was aanvallend vrij onmachtig. Het leverde ook weer ruimte op voor FC Twente, maar dat leverde ook weinig spektakel op. Tot de 72e minuut, want op aangeven van Sadílek kopte Ugalde ongelukkig op de kruising. In de 76e minuut was het opnieuw Unnerstall die zijn ploeg op voorsprong hield. Wederom hield hij de bal met een geweldige reflex uit het doel.

Twee minuten later scoorde Van Wolfswinkel op aangeven van Ugalde de 2-0. Althans, dat dacht hij. Maar de spits werd teruggefloten omdat de vlag omhoog ging. Echter was er van buitenspel geen sprak en na ingrijpen van de VAR werd de 2-0 alsnog toegekend. Nadat Hilgers en Ugalde naar de kant werden gehaald voor Van Bergen en Van Hoorenbeeck was het toch Feyenoord dat wat terug deed. In de 86e minuut scoorde Geertruida uit een corner. Daarna werd het billenknijpen voor de Tukkers, maar er werd met 2-1 gewonnen.

Unnerstall, Sampsted, Hilgers (82’ Van Hoorenbeeck), Pröpper, Regeer (39’ Smal), Kjolo, Sadílek, Steijn (65’ Eiting), Vlap (65’ Van Wolfswinkel), Ugalde (82’ Van Bergen), Rots.