Eerste elftal

Samenvatting FC Twente - Riga FC Conference League 2023-2024 (2-0)

Samenvatting FC Twente - Riga FC Conference League 2023-2024 (2-0)

FC Twente speelde donderdagavond de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League. Dit gebeurde onder het toeziend oog van 26.000 toeschouwers waarvan 150 fans uit Letland. FC Twente deed wat het moest doen en won overtuigend met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Sampsted en Rots.

FC Twente begon fel aan de wedstrijd en ging direct op jacht naar de 1-0. Deze viel al vrij snel, want in de 11e minuut was het Sampsted die een fraaie pass van Kjolo fraai afwerkte. FC Twente bleef domineren, kreeg ook een aantal kansen, maar vergat net als tegen Hammarby IF de score te verdubbelen. Unnerstall moest ook nog één keer vol aan de bak om een counter, ontstaan uit slordig balverlies van Van Wolfswinkel, te pareren.

In de tweede helft hervatte de ploeg van Joseph Oosting de jacht op meer, maar had geen geluk in de afronding. Nadat Ünüvar en Regeer na iets meer dan een uur spelen in de ploeg kwamen was het eindelijk raak. Het was Daan Rots die de bal keihard via de onderkant van de lat in het doel schoot. Later die wedstrijd mocht zijn broertje Mats Rots, evenals Gijs Besselink, zijn debuut maken van Joseph Oosting. Eindstand 2-0.

Opstelling FC Twente:
Unnerstall, Sampsted (84. M. Rots), Hilgers, Pröpper, Brenet, Sadílek, Kjolo (63. Regeer), Vlap (63. Ünüvar), D. Rots, Van Wolfswinkel (84. Besselink) en Ugalde.

Samenvatting FC Twente - Riga FC (2-0)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties