Samenvatting FC Twente - Sparta Rotterdam seizoen 2023-2024 (2-1)

FC Twente heeft zaterdagavond met 2-1 van Sparta gewonnen. De goal viel na 21 minuten voetballen in de eerste helft. Michel Vlap gaf een prachtige voorzet op Daan Rots die de bal in de linkerhoek achter keeper Nick Olij kopte. In de 77e minuut is het invaller Myron Boadu die via een bekeken bal van Anass Salah-Eddine de bevrijdende tweede treffer scoorde. Het is Pelle Clement die uit het niets de 2-1 binnenschiet in de 87e minuut.

Sparta was de betere partij in het eerste kwartier van de eerste helft. De openingstreffer kwam echter van FC Twente, na een prachtige voorzet van Michel Vlap kopte Daan Rots binnen. Vanaf dat moment waren de Tukkers de bovenliggende partij. Het was aan keeper Nick Olij te danken dat het slechts bij één goal bleef in de eerste helft. Eerst tikte hij een afstandsschot van Michal Sadílek op geweldige wijze uit de kruising. Enkele seconde later keerde hij met een katachtige reflex de inzet van Joshua Brenet.

In de tweede helft ging FC Twente verder waarmee het in de eerste helft gebleven was. De Tukkers creëerde enkele grote kansen. Na 77 minuten voetballen is het de ingevallen spits Boadu die ervoor zorgt dat de club uit Enschede op 2-0 komt. Na een no look pass van Salah-Eddine schiet de gehuurde spits binnen. Pelle Clement schoot uit het niets de 2-1 binnen, waardoor de Rotterdammers weer hoop kregen. Echter bleeft het hierbij.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Bruns, Pröpper, Smal (82. Besselink); Sadílek, Steijn (69. Boadu), Regeer (75. Salah-Eddine); Rots (82. Ünüvar), Van Wolfswinkel, Vlap (82. Taha).

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Bakari (90. Rosario), Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust; De Guzmán (72. Metinho), Verschueren, Clement; Mito (46. Brym), Lauritsen, Saito.