Samenvatting FC Volendam - FC Twente seizoen 2023-2024 (0-2)

Na de uitschakeling in de Conference League afgelopen donderdag, stond zondagmiddag alweer de volgende wedstrijd op het programma. De ploeg van Joseph Oosting ging op bezoek bij FC Volendam. Gezien de soap die plaats heeft gevonden werd besloten om Carel Eiting thuis te laten. De andere nieuwe aankoop Mitchell van Bergen kreeg wel een plekje in de wedstrijdselectie, maar startte vanaf de bank.

Zoals verwacht was FC Twente de bovenliggende partij en in tegenstelling tot vorig jaar wisten de Tukkers nu wel als eerste te scoren. In de 36e minuut was het Steijn die op aangeven van Vlap de 1-0 scoorde. Saillant detail is dat beide spelers vorig seizoen Volendam verlieten met een hersenschudding. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het opnieuw FC Twente dat domineerde, maar na een uur spelen stond er nog altijd 1-0 op het scorebord. In de 68e minuut was daar het debuut van Mitchell van Bergen. Hij kwam in de ploeg voor Sem Steijn. In de 76e minuut dacht Van Bergen een strafschop mee te krijgen, maar de VAR greep in waarna de penalty werd ingetrokken. Twee minuten later was het alsnog raak. Het was de andere invaller Ünüvar die Van Wolfswinkel wegstuurde en de 2-0 scoorde. Dit was tevens de eindstand. FC Twente heeft na drie wedstrijden de volle buit met negen punten uit drie wedstrijden.

Unnerstall; Sampsted, Bruns, Pröpper, Regeer (81. Van Hoorenbeeck); Kjolo (46. Ünüvar), Sadílek, Steijn (68. Van Bergen); D. Rots, Ugalde (68. Van Wolfswinkel), Vlap (81. Besselink).