Samenvatting Hammarby IF - FC Twente Conference League 2023-2024 (1-1)

FC Twente speelde donderdagavond de return van de tweede voorronde van de Conference League. De Tukkers verdedigden een voorsprong na een week eerder met 1-0 te hebben gewonnen in de Grolsch Veste. De spelers van FC Twente moesten het doen zonder de steun van de eigen supporters. Wegens veiligheidsoverwegingen bleef het vak, geschikt voor 1.500 Twente-supporters, leeg.

FC Twente kwam in de eerste helft zwak voor de dag. De ploeg speelde slordig waardoor de thuisploeg zonder zelf goed te spelen enkele kansen kregen. Deze werden echter niet benut, maar toch kreeg Hammarby een cadeautje. In de 38e minuut scoorden de Zweden via een door Pröpper van richting veranderd schot van buiten de zestien. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft moest het anders. Helaas moest de ploeg door zonder aanvoerder Pröpper. Hij bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. Na twee minuten een levensgrote kans voor Ugalde, maar hij faalde oog in oog met de goalie van de Zweden. In de 61e minuut een goede kans voor Steijn die zich op knappe wijze vrijspeelde. Zijn schot werd ternauwernood gekeerd door doelman Dovin.

In de 66e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Vlap en Rots werden naar de kant gehaald voor Sampsted en Van Wolfswinkel. In de 76e minuut een zware tegenvaller. Smal ging naar de grond met een kuitblessure en werd vervangen door Youri Regeer. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en dus werd het verlengen. In die verlenging was het Steijn die de bal, net als in de eerste wedstrijd, keihard achter de doelman jaagde. Het bleek voldoende want Hammarby kwam niet meer tot scoren. Eindstand over twee wedstrijden 2-1 voor FC Twente. In de derde voorronde wacht nu FC Riga uit Letland. De wedstrijden worden gewoon gespeeld op donderdag 10 en 17 augustus omdat de andere Letse ploeg uit werd geschakeld.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper (46. Bruns), Smal (76. Regeer), Sadílek, Kjolo (111.Taha), Steijn, Rots (66. Van Wolfswinkel), Vlap (66. Sampsted) en Ugalde (98. Ünüvar).