Samenvatting NEC - FC Twente seizoen 2023-2024 (1-0)

Op zaterdagmiddag heeft FC Twente in de Goffert tegen NEC met 1-0 verloren. Na een eerste helft waarin weinig gebeurde, begon de tweede helft flitsend. Calvin Verdonk schoot de openingstreffer vanuit een geweldige vrije trap binnen. Hierna ontving Max Bruns een rode kaart na ingrijpen van de VAR. De Nijmegenaren kregen de ene na de andere kans, maar het wist niet te scoren.

Het waren de Tukkers die aan het begin de wedstrijd het spel maakte, maar tot kansen kwam het niet. Hierna kreeg NEC de allereerste mogelijkheid via Koki Ogawa op de openingstreffer, maar Lars Unnerstall redde. Vervolgens kregen de Nijmegenaren meer kansen, Van Hoorenbeeck voorkwam in de veertigste minuut dat de openingstreffer gemaakt werd.

Al na vier minuten spelen in de tweede helft schoot Calvin Verdonk vanuit een vrije trap de 1-0 op schitterende wijze binnen. Kort hierna kwam Max Bruns fel invliegen op Sontje Hansen, Van den Kerkhof beoordeelde het als een gele kaart. Na het ingrijpen van de VAR werd deze kaart ingetrokken en kreeg de centrale verdediger een rode kaart.

Hierna was het NEC dat aanviel en kansen kreeg op de 2-0, maar tot een goal kwam het niet. In de 75e minuut schoot Michel Vlap maar eens van afstand, een teken van leven van de ploeg van Oosting, echter werd deze gepakt door Jasper Cillessen. De thuisploeg creëerde de ene na de andere kans, maar tot een tweede goal kwam het niet waardoor de eindstand 1-0 werd.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Bruns (52. rood), Van Hoorenbeeck, Smal (85. Ünüvar); Eiting (57. Mesbahi), Sadílek, Steijn; D. Rots, Ugalde, Taha (57. Vlap)

Wissels: Tyton, El Maach, Sampsted, Mesbahi, M. Rots, Kjolo, Besselink, Vlap, Van Bergen, Ünüvar

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Nuytinck, Sandler, Verdonk; Proper, Mattsson, Hoedemakers (79. Gonzalez); Sano, Ogawa, Hansen (79. Borges Sanches)