Eerste elftal

Samenvatting PSV - FC Twente KNVB-beker seizoen 2023-2024 (3-1)

Samenvatting PSV - FC Twente KNVB-beker seizoen 2023-2024 (3-1)

FC Twente speelde woensdagavond de inhaalwedstrijd in de KNVB-beker. In Eindhoven trof de ploeg van Joseph Oosting PSV, de club die in de eredivisie al 17 wedstrijden op rij wist te winnen. Oosting koos daarom voor een andere tactiek. Hij begon zelfs zonder zijn topscorer Sem Steijn. Helaas mocht het niet baten. FC Twente ging met 3-1 onderuit en ligt uit de KNVB-beker. De enige Twentse goal kwam op naam van Ugalde. Hij scoorde bij een 3-0 achterstand.

Oosting moest het doen zonder de zieke Mees Hilgers en de opnieuw geblesseerde Naci Ünüvar. De trainer koos voor een soort 5-3-2 formatie en dat leverde een verrassende opstelling op zonder Steijn, Rots en Kjolo, maar met Regeer en Van Wolfswinkel in de basis. Het pakte niet goed uit. Een positieve uitschieter bij FC Twente was Max Bruns. Hij deed het prima als vervanger van Hilgers.

Voor Oosting en zijn spelers kan de focus nu volledig op de competitie. Komende zaterdag gaat FC Twente op bezoek bij NEC en een week later volgt de kraker uit bij de nummer twee Feyenoord. Het verschil is op het moment van schrijven nog maar twee punten in het voordeel van de Rotterdammers.

Samenvatting PSV - FC Twente KNVB-beker seizoen 2023-2024 (3-1)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Bruns, Pröpper, Smal, Sadílek (72. Taha), Eiting (68. Kjolo), Regeer (58. Rots), Vlap (58. Steijn), Ugalde (68. Van Bergen), Van Wolfswinkel.

Wissels: Tyton, El Maach, Sampsted, Mesbahi, Van Hoorenbeeck, M. Rots, Kjolo, Besselink, Steijn, D. Rots, Taha, Van Bergen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties