Samenvatting sc Heerenveen - FC Twente play-offs 2022-2023 (1-2)

FC Twente speelde donderdagavond haar eerste play-off duel tegen SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 1-2 in de blessuretijd door een goal van Manfred Ugalde. Dat betekent dat de Tukkers een uitstekende uitgangspositie hebben voor aankomende zondag, wanneer de thuiswedstrijd op het programma staat.

De eerste helft waren de Tukkers heer en meester, alleen resulteerde dit niet gelijk in directe kansen. Na negentien minuten werd er toch gescoord. Een meesterlijke aanval werd knap afgerond door Cerny. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor FC Twente. Toch scoorde Thom Haye plotseling, door een blunder van keeper Unnerstall.

Het tweede deel verliep totaal anders. Heerenveen begon feller en agressiever en de Friezen waren een tijd de betere partij. Dit leverde voor de Friezen enkele kansen op. Met nog twintig minuten op de klok, werd de wedstrijd vooral erg rommelig. Pröpper en Ugalde waren nog dicht bij een goal, maar de Frieze defensie was alert of doelman Noppert pakte de bal.

In de blessuretijd kwam de beslissing: Ugalde schoot de bal door de benen van de keeper en maakte de tweede Twentse treffer. Door de zege heeft FC Twente een uitstekende uitgangspositie gecreëerd voor aankomende zondag. De winnaar van dit onderlinge duel, gaat naar de finale van de play-offs. Die wordt gespeeld tegen FC Utrecht of Sparta en worden gespeeld op 8 en 11 juni.