Samenvatting sc Heerenveen - FC Twente seizoen 2023-2024 (3-3)

FC Twente is woensdagavond één punt uitgelopen op concurrent AZ. Waar AZ met 5-0 verloor van Heracles Almelo, speelde FC Twente met 3-3 gelijk op bezoek bij sc Heerenveen. FC Twente kende een droomstart en stond na dertien minuten al op een 0-2 voorsprong dankzij prachtige goals van Ricky van Wolfswinkel en Daan Rots. sc Heerenveen deed in de 21e minuut wat terug via Ion Nicolaescu. Na 36 minuten bracht Robin Pröpper de marge weer terug naar twee, maar twee minuten later werd het alweer 2-3 via Ousame Sahraoui.

Even na rust appelleerde Pröpper voor een strafschop. Scheidsrechter Alex Bos en VAR Pol van Boekel oordeelden echter dat het vasthouden van Thom Haye geen penalty waard was. Luttele minuten later maakte Pröpper hands in de eigen zestien. Daarvoor werd na ingrijpen van Van Boekel wel een strafschop gegeven door Bos. Deze werd binnengeschoten door de eerder genoemde Haye. Wederom een uiterst discutabele rol voor de arbitrage, die FC Twente bij de vorige uitwedstrijd tegen PSV ook al niet mee had zitten. FC Twente zette nog wel aan, maar wist - ondanks reuzenkansen voor Sem Steijn en Naci Ünüvar - niet te scoren. De voorsprong op AZ is daarmee van vier naar vijf punten gestegen.

Opstelling: Unnerstall; Sampsted (64' Regeer), Hilgers (64' Bruns), Pröpper, Smal; Kjolo, Sadílek (64' Eiting), Steijn (73' Ünüvar); Rots (84' Taha), Van Wolfswinkel, Vlap