Samenvatting Vitesse - FC Twente seizoen 2023-2024 (1-2)

FC Twente heeft in het uitduel tegen Vitesse met 1-2 gewonnen. Het kwam snel op voorsprong via Ricky Van Wolfswinkel, waarna de bal kort voor rust via aanvoerder Robin Pröpper in het eigen doel belandde. Joshua Brenet scoorde in de 78e minuut de tweede treffer voor de Tukkers en tekende hiermee voor de eindstand.

Al na vier minuten voetballen kwam FC Twente via Van Wolfswinkel op voorsprong, het was het elfde doelpunt dat de Tukkers maken in de eerste vijftien minuten van een wedstrijd. Kort hierna kreeg diezelfde spits de kans op zijn tweede, maar hij wist deze niet te benutten. Kort voor rust viel de bal na een geweldige actie van Hadj Moussa binnen via het been van Pröpper. Hierna viel Mees Hilgers na een sprint achter Mexx Meerdink geblesseerd uit, de centrale verdediger leek naar zijn hamstring te grijpen.

In de tweede helft was het Vitesse dat de grootste kansen kreeg op de tweede treffer, zo raakte het de paal. Na een driedubbele wissel van Oosting kregen de Tukkers meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk in de tweede treffer na een geweldige actie van aanvallende middenvelder Michel Vlap. Via de kluts viel de bal voor de voeten voor Brenet die de bal binnen schiet

Opinie: Wat vond jij van de wedstrijd? Laat het weten in de comments.

Opstelling FC Twente: Tyton; Brenet, Hilgers (45. Bruns), Pröpper, Smal; Kjolo (63. Regeer), Sadílek, Steijn (63. Boadu); Rots (63. Van Bergen), Van Wolfswinkel, Vlap (88. Van Hoorenbeeck).

Opstelling Vitesse: Room; Arcus, Hendriks, Oroz (84. Van Ginkel), Pinto (75. Cornelisse); Aaronson, Meulensteen, Kozlowski; Moussa, Meerdink (81. Buitink), Boutrah.