Eerste elftal

Sampsted grijpt zijn kans bij FC Twente na de blessure van Smal

Sampsted grijpt zijn kans bij FC Twente na de blessure van Smal

Alfons Sampsted staat de laatste wedstrijden in de basis vanwege een blessure bij de linksback Gijs Smal. Hierdoor is Brenet verhuisd naar de linksbackpositie en grijpt de IJslander zijn kans op de rechtsback positie met beide handen aan.

Sampsted is in het begin van het jaar overgekomen van het Noorse Bodø/Glimt. Hoe voel je je op het moment bij FC Twente? "Ik voel me heel fit, ik ben er druk mee bezig om me zo fit mogelijk te maken net zoals de andere jongens. Mijn vertrouwen is aan het groeien bij Twente. Tactisch gezien snap ik het nu ook beter en voel ik me goed."

In de eerste wedstrijd tegen Riga FC was Sampsted zelfs trefzeker, hij maakte de 1-0 in de Grolsch Veste. Door de blessure van Smal heeft Sampsted de kans gekregen van trainer Oosting. "Dat is nou eenmaal hoe het gaat in het voetbal. De ene jongen valt uit, en dan moet er iemand anders opstaan. Wat je ook doet, je moet presteren", vertelt de rechtsback tegen RTV Oost.

Heb je het moeilijk gehad in de tijd ervoor, toen je op de bank zat? "Ja en nee eigenlijk. Om in het ritme te komen en de tactiek van het team te begrijpen is het een grote uitdaging omdat je niet veel speelminuten krijgt. Uiteindelijk draait het erom om fit te zijn en er te staan wanneer het team je nodig heeft en ik heb het gevoel dat ik dat goed gedaan heb."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties