Eerste elftal

Sampsted onder de indruk van connectie tussen spelers en supporters van FC Twente

Sampsted onder de indruk van connectie tussen spelers en supporters van FC Twente

Alfons Sampsted is de komende jaren speler van FC Twente. De IJslandse rechtsback heeft dinsdag een handtekening gezet onder een 3,5-jarig contract. De 24-jarige international komt transfervrij over van Bodo/Glimt, de Noorse stuntploeg van het afgelopen seizoen in de Conference League. Omdat zijn contract op 31 december afloopt, maakt hij transfervrij de stap naar de huidige nummer vijf van de eredivisie.

"Tijdens mijn Europese wedstrijden met Bodo/Glimt tegen AZ en PSV heb ik de sfeer hier in de stadions ervaren. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor Nederland te kiezen. Toen ik na het seizoen in Noorwegen hoorde dat FC Twente interesse had, heb ik een aantal wedstrijden bekeken en was ik onder de indruk van de connectie van de spelers met de supporters", aldus de nieuweling op de clubwebsite.

"FC Twente heeft een ploeg die met energie en power speelt, dat past bij mij. De bondscoach van IJsland, Arnar Vidarsson, heeft ook bij FC Twente gespeeld en van hem heb ik ook goede verhalen over de club gehoord. Ik had direct het juiste gevoel."

Niet alleen de speler, maar ook technisch directeur Jan Streuer is tevreden. “Met de komst van Alfons Sampsted hebben we een goede versterking voor onze selectie. Alfons is een dynamische rechterverdediger, die zich afgelopen seizoenen bij Bodo/Glimt goed heeft laten zien. Zowel in de Noorse als in de Europese competitie was hij een belangrijke kracht voor de club."

Met de komst van Sampsted heeft de club de vervanger van Joshua Brenet al in huis gehaald. De huidige rechtsback zal de club komende zomer gaan verlaten. Hij wil zich na zijn mislukte avontuur bij het Duitse Hoffenheim revancheren in het buitenland. Ook een winterse transfer behoort nog tot de mogelijkheden, maar Streuer acht die kans zeer klein. Hij wil de huidige selectie bij elkaar houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties