Eerste elftal

Sampsted positief verrast door omstandigheden in Riga: "Dat is het enige dat telt"

Sampsted positief verrast door omstandigheden in Riga: "Dat is het enige dat telt"

De spelers en staf van FC Twente zijn woensdag naar de Letse hoofdstad Riga gevlogen. Daar wordt donderdag om 19:00 uur (20:00 uur lokale tijd) de returnwedstrijd tussen Riga FC en FC Twente gespeeld. FC Twente won het eerste duel met 2-0 en heeft zichzelf zo een uitstekende uitgangspositie verschaft om de play-offs van de Conference League te behalen. Daarin zal Fenerbahce of NK Maribor de tegenstander zijn. De Turken wonnen de eerste wedstrijd met 3-1 van de Slovenen.

Hoe was de reis naar Letland? "Het was een fijn reis", zegt Alfons Sampsted in gesprek met FC Twente. "Het verliep soepel. We zijn met zijn allen vanaf Münster gevlogen. Het ging moeiteloos en goed, dus we zijn er klaar voor om te trainen."

Sampsted was samen met trainer Joseph Oosting de eerste die een kijkje mocht nemen in het Skonto Stadion in Riga. Hij werd positief verrast. "Eerlijk gezegd ziet het er beter uit dan op video. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe het hier is als het stadion vol zit met supporters. Het grasveld ziet er goed uit, dat is het enige dat telt", aldus de 25-jarige IJslander.

FC Twente speelde zondag, tussen de twee wedstrijden tegen Riga FC, een uitwedstrijd tegen Almere City FC (1-4 winst). Is het zwaar om zo'n wedstrijd tussendoor te spelen? "Het is zwaar omdat we een paar dagen eerder een wedstrijd hadden gespeeld en het veld een beetje droog was, maar uiteindelijk hebben we goed werk verricht. We zijn op fysiek gebied goed uit de wedstrijd gekomen. We hebben nu drie dagen rust gehad en gaan er donderdag weer voor. Ik zie niet in hoe we niet fit zullen zijn", vertelt Sampsted.

Wat verwacht de rechtsback van Riga FC? "Een beetje hetzelfde als bij de vorige wedstrijd. Zij spelen 3-5-2, heel defensief. Ze spelen graag compact en laten ons graag van kant naar kant rennen wanneer zij de bal hebben. Dat kunnen we van hen verwachten, maar het hangt er ook vanaf hoe wij zullen spelen. Ik denk dat wij een goed wedstrijdplan hebben."

Wat is het belangrijkste om te doen tegen Riga FC? "Om de intensiteit te brengen die past bij Twente. Intensiteit die hen laat rennen, hen ontleed en ruimtes opent. Ik denk dat we dat zeker kunnen doen", meent Sampsted.

In Riga is het iets warmer dan in Nederland. Is dat nog lastig? "Het is voor ons dezelfde temperatuur als voor hen. Het is voor mij als IJslander waarschijnlijk het meest lastig", grapt de rechtsachter. "We zullen er goed mee omgaan", besluit Sampsted. Donderdag om 19:00 uur gaat afgetrapt worden in het Skonto Stadion in Riga, waar 300 tot 350 Tukkers aanwezig zullen zijn. De wedstrijd wordt uitgezonden op SBS 9.

Stadion Riga FC

Sampsted positief verrast door omstandigheden in Riga: "Dat is het enige dat telt"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties