Eerste elftal

Sampsted snoert twijfelende supporters en clubwatchers de mond

Sampsted snoert twijfelende supporters en clubwatchers de mond

Aan het begin van het seizoen waren er vraagtekens rondom Alfons Sampsted. Het waren een deel van de supporters en vooral clubwatchers Leon ten Voorde en Tijmen van Wissing die openlijk twijfelden of de rechtsback wel goed genoeg was voor FC Twente. Sampsted snoert alle twijfelaars nu echter de mond: de IJslands international speelt al weken uitstekend bij FC Twente.

"Sampsted heeft blijkbaar gewoon vertrouwen nodig gehad. FC Twente heeft het goed gezien met hem, terwijl er toch zoveel twijfels waren", vertelt journaliste Fardau Wagenaar bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik vind het mooi om te zien dat dat soort jongens - die het dan eigenlijk zwaar hebben, niet echt het vertrouwen hebben en niet echt opvallen in prachtige technieken ofzo - het toch heel goed doen. Het is eigenlijk een beetje het verhaal van Wout Brama, om maar wat te noemen."

Afgelopen januari werd Sampsted transfervrij overgenomen van Bodo/Glimt. Daarmee sorteerde FC Twente voor op een zomers vertrek van Joshua Brenet. Omdat FC Twente er vanuit ging dat Brenet zou vertrekken, wilde de club Shurandy Sambo voor een kleine miljoen euro overnemen van PSV. De transfer ketste echter last-minute af. Daar was technisch directeur Arnold Bruggink 'doodziek' van, gaf hij destijds aan. Of hij er nu nog doodziek is, valt ernstig te betwijfelen.

Sampsted doet het namelijk uitstekend en omdat Brenet is gebleven en Youri Regeer ook op rechtsback uit de voeten kan, is de positie rechts achterin meer dan voldoende bezet. Dat geldt al helemaal omdat Sampsted het uitstekend doet. We wisten van de 25-jarige IJslander dat hij goed kon verdedigen, maar de laatste weken begint hij ook aanvallend steeds meer uit te blinken. In de laatste twee wedstrijden was hij goed voor twee assists. Brenet - vorig seizoen goed voor maar liefst tien doelpunten in alle competities - komt terug van een blessure, maar zal het echt heel goed moeten doen om Sampsted uit de basis te verjagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties