Eerste elftal

Sampsted verwacht veel van Oranje: "Denk dat ze meedoen om de EK-titel"

Sampsted verwacht veel van Oranje: "Denk dat ze meedoen om de EK-titel"

Alfons Samspteds IJsland speelde afgelopen maandag tegen Nederland. De oefenwedstrijd werd met 4-0 gewonnen door Oranje. Doelpunten makers waren Xavi Simon, Virgil van Dijk, Donyell Malen en Wout Weghorst. Sampsted is van mening dat Oranje met het spel dat ze tegen zijn ploeg speelden kans maken op de EK-titel.

Vorige week speelde IJsland een oefenwedstrijd tegen Engeland. Het team van Gareth Southgate is één van de titelfavorieten voor het Europees kampioenschap. Tegen alle verwachtingen in won IJsland met 0-1. Sampsted kwam niet in actie, maar was niet onder de indruk van de tegenstander. "Om eerlijk te zijn: Engeland stelde me teleur. Ik had het gevoel dat ze niet alles gaven. Je zag natuurlijk wel de klasse bij de spelers, maar misschien waren sommigen al met hun hoofd bij het EK", begint hij in gesprek met Voetbalprimeur.

Tegen Nederland ging de ploeg met hetzelfde idee de wedstrijd in. "We zijn die wedstrijd ingegaan met dezelfde tactische speerpunten als tegen Engeland. We wilden Oranje geen ruimte geven vlak voor onze eigen goal. We wilden compact staan, hun snelle spel ontregelen en de vleugelspelers onschadelijk maken. Tegelijkertijd hoopten we wat schade uit te kunnen richting bij dode spelmomenten, en tijdens counters. We hebben vooral gesproken over hun snelheid voorin, de kracht van de centrale verdedigers en de slimme middenvelders die ze hebben."

De rechtsback van FC Twente vergelijkt de twee tegenstanders. "Ik denk dat Nederland beter in staat is om een laag blok uit elkaar te spelen dan dat Engeland. De steekpasses van de Oranje-middenvelders werden ons te machtig, net als de voorzetten achter onze wingbacks. Die balletjes van Veerman en die loopacties van Dumfries waren heel, heel gevaarlijk."

Hij ziet Oranje dan ook als een kanshebber op de titel. "Ik vond het druk zetten van ze erg knap. Er zat zo weinig tijd tussen het verliezen van de bal, en het terugwinnen ervan. Op basis van deze twee wedstrijden was Oranje van een hoger niveau. Ik denk dat ze meedoen om de EK-titel, al helemaal nu ze deze vliegende start achter de rug hebben", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties