Eerste elftal

Sampsted wil supporters 'cadeau' geven: "Denk echt dat ze ernaar uitkijken"

Sampsted wil supporters 'cadeau' geven: "Denk echt dat ze ernaar uitkijken"

Volgend seizoen zijn zowel de mannen als de vrouwen van FC Twente waarschijnlijk actief in de Champions League. De mannen moeten in de slotfase van de competitie nog voor AZ zien te blijven, de vrouwen zijn al zeker van voorronde Champions League. Het miljardenbal in De Grolsch Veste zou een geweldig cadeau zijn voor de supporters, van wie Alfons Sampsted voelt dat ze erg betrokken zijn bij de club.

"Je kunt het voelen bij de mensen rond de club. Het betekent echt veel voor de supporters", zegt Sampsted tegenover ESPN. De IJslander hoopt de supporters een 'cadeau' te kunnen geven. "Wat wij doen op het veld kan ervoor zorgen dat clubs uit de Premier League of LaLiga naar De Grolsch Veste komen. Ik denk dat ze echt uitkijken naar de grote dinsdag- en woensdagavonden."

Taylor Ziemer gaat met FC Twente Vrouwen de Champions League in. "We kunnen met Twente nu series meedoen op dit niveau. Het is nog opwindender, omdat we zelf ook op dit niveau zitten. We kunnen stappen maken en zien hoe we het doen in Europa. We doen mee om te winnen, we zijn niet alleen blij om mee te mogen doen", besluit Ziemer.

Als FC Twente derde wordt, stroomt het volgend seizoen in in de derde voorronde van de Champions League. Het zal twee rondes moeten overleven om in de groepsfase van de topcompetitie te komen, bij een nederlaag in één van de rondes wordt het groepsfase Europa League. Ook FC Twente Vrouwen moet twee rondes overleven. Dit seizoen ging het mis in het laatste tweeluik met BK Häcken: een 1-2 nederlaag in De Grolsch Veste koste de ploeg de kop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties