Eerste elftal

Schaamrood op de kaken bij Ajax na duizelig te zijn getikt door FC Twente

Schaamrood op de kaken bij Ajax na duizelig te zijn getikt door FC Twente

FC Twente heeft Ajax zondag een gevoelige tik uitgedeeld in de eredivisie. De Tukkers wonnen in de Grolsch Veste compleet verdiend met 3-1 van de club uit Amsterdam dat zelden zo slecht begon aan de competitie. De Amsterdammers staan op een dertiende plek met vijf punten uit vier wedstrijden. Alleen in de seizoenen 1958-1959 en 1964-1965 kwamen de Amsterdammers slechter uit de startblokken met vier punten uit vier wedstrijden.

Afgelopen transferperiode werd er maar liefst 115 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers bij Ajax, maar de ploeg is allesbehalve op elkaar ingespeeld. Technisch directeur Sven Mislintat en interim algemeen directeur Jan van Halst zagen het met lede ogen aan vanaf de hoofdtribune in de Grolsch Veste.

"Het was ontluisterend om te zien hoeveel vrijheid de spelers van FC Twente genoten", schrijft Telegraaf-jopurnalist Jeroen Kapteijns. "Ajax werd met name voor rust regelmatig duizelig getikt en keek al na elf minuten tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Daan Rots en Sem Steijn, de zoon van de Ajax-trainer. De heel bekeken vanaf de linksbuitenpositie naar het middenveld en de nummertienpositie uitwaaierende Michel Vlap stelde de Amsterdammers voor onoverkomelijke problemen." Vlap werd na de wedstrijd dan ook volkomen terecht uitverkozen tot de man van de wedstrijd.

Ajax-trainer Maurice Steijn zocht na de wedstrijd naar een verklaring. "Ik snap dat het nog moeizaam is. We hebben veel nieuwe spelers, een nieuw elftal. Dan kan ik leven met dat er dingen fout gaat. Maar ik heb er wel moeite mee dat we ons in de duels laten aftroeven en niet scherp zijn. Dat alle tweede ballen voor FC Twente waren. Daar schaam ik me wel voor.”

"Natuurlijk is het vreselijk dat je als Ajax op deze positie staat. Het enige dat we kunnen doen is onze rug rechten, dicht bij elkaar blijven en met de spelers aan de slag gaan. We moeten donderdag wel antwoord geven in het winnen van de duels, het nakomen van de afspraken en de coaching. Dat lijkt me een eerste vereiste."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties