Eerste elftal

Schade in bovenbeen Sadílek, pechvogel nog langer niet inzetbaar

Schade in bovenbeen Sadílek, pechvogel nog langer niet inzetbaar

Michal Sadílek was eerder deze week nog hoopvol dat hij er tegen PSV weer bij zou zijn, maar dat is toch niet het geval. De Tsjech kreeg tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen een knie op zijn bovenbeen. Hierdoor moest hij de wedstrijd tegen de Eagles laten schieten, maar hoopte tegen zijn oud-werkgever PSV weer van de partij te zijn. Helaas gaat dat niet door.

Er is besloten een scan uit te voeren en deze heeft schade geconstateerd in het bovenbeen van Sadílek. De verwachting is dat hij er opnieuw enkele weken uit zal liggen. Een zware domper voor de ijzervreter die dit seizoen van de regen in de drup valt.

Het begon met een liesblessure tijdens de tweede uitwedstrijd van het seizoen uit bij FC Volendam. Daarbij kreeg hij ook nog last van oorsuizen. Toen hij dat onder controle leek te hebben raakte hij opnieuw geblesseerd aan zijn lies en kort na zijn terugkeer aan zijn bovenbeen. Sadílek speelde nog maar 8 van de in totaal 22 competitiewedstrijden, waarvan één als invaller.

Het goede nieuws voor Ron Jans is dat hij tegen PSV wel weer kan beschikken over Ramiz Zerrouki. De sterkhouder had last van zijn heup en moest daarom rust nemen. Toch was er deze week ook een andere tegenvaller. Mathias Kjolo liep tegen Go Ahead Eagles een gebroken kaak op en is daardoor ook enkele weken uitgeschakeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties