Schalke 04 kan miraculeuze comeback niet compleet maken en degradeert naar 2. Bundesliga

FC Schalke 04 is zaterdagmiddag net als twee seizoenen geleden gedegradeerd naar de 2. Bundesliga. Die Königsblauen leken dit seizoen een miraculeuze comeback te maken en de ploeg stond zelfs even boven de degradatiestreep, maar door maar één punt te behalen in de laatste drie wedstrijden is Schalke alsnog gedegradeerd.

Op de laatste speeldag had Schalke nog uitzicht op het ontlopen van directe degradatie en zelfs de play-offs voor promotie/degradatie. De ploeg kwam na een 2-0 achterstand nog terug tot 2-2 bij RB Leipzig, maar verloor uiteindelijk met 4-2 en degradeerde na een jaar Bundesliga weer naar de 2. Bundesliga. Hertha BSC was al een tijdje zeker van degradatie.

In het seizoen 2020-2021 eindigde Schalke stijf onderaan in de Bundesliga met slechts zestien punten uit 34 wedstrijden. Onze Duitse vrienden kwamen na één jaar echter weer knap terug door kampioen te worden op het tweede niveau. Het is hopen dat Schalke dat kunstje volgend jaar kan herhalen.

Het was een knotsgekke laatste speelronde van de Bundesliga. Aartsrivaal Borussia Dortmund kon kampioen worden, maar stond na 24 minuten op een 0-2 achterstand tegen 1. FSV Mainz. Bij een 0-1 achterstand miste Dortmund zelfs een penalty. De ploeg dacht even kampioen te worden toen concurrent FC Bayern München tien minuten voor tijd de 1-1 tegen kreeg op bezoek bij 1. FC Köln, maar Jamal Musiala schoot Bayern in de 89e minuut naar het landskampioenschap. Dortmund kwam in de laatste minuut van haar eigen wedstrijd nog wel terug tot 2-2, maar kon de 3-2 niet meer maken.