Eerste elftal

'Scheidsrechter der topduels FC Twente' zet reeks voort: Arbiter fluit ook PSV-thuis

'Scheidsrechter der topduels FC Twente' zet reeks voort: Arbiter fluit ook PSV-thuis

FC Twente speelt aankomende zaterdag alweer de derde en laatste thuiswedstrijd tegen een club uit de traditionele top drie. Eerder werd er al gewonnen van Ajax (3-1) en Feyenoord (2-1) en nu komt PSV op bezoek. Het belooft een heerlijke wedstrijd te worden: FC Twente is al 24 thuiswedstrijden in de eredivisie op rij ongeslagen, PSV verspeelde nog geen enkel punt in de eerste twaalf eredivisiewedstrijden van het seizoen.

Het topduel wordt geleid door scheidsrechter Allard Lindhout. De 36-jarige arbiter wordt geassisteerd door grensrechters Inia en De Groot. Sander van der Eijk is de vierde official in De Grolsch Veste. Vanuit Zeist is Ingmar Oostrom de VAR, de AVAR is Franca Overtoom.

Lindhout begint inmiddels toch wel de 'Scheidsrechter der topduels FC Twente' te worden. In 2023 floot Lindhout viermaal een wedstrijd van FC Twente en dat waren niet de minste: Ajax - FC Twente (0-0), FC Twente - Feyenoord (1-1), FC Twente - AZ (2-1) en FC Twente - Ajax (2-1). Verder floot hij dit kalenderjaar slechts drie onderlinge duels tussen clubs uit de top vijf van Nederland: het KNVB Beker-duel tussen Feyenoord en Ajax (1-2), de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tussen Feyenoord en PSV (0-1) en de competitiewedstrijd van dit seizoen tussen Ajax en AZ (1-2).

Zaterdag om 18:45 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. De supporters van FC Twente kijken reikhalzend naar het duel uit: het laatste kaartje ging weken geleden al over de toonbank. Ook in de rest van de Nederland ziet men het duel met smacht tegemoet. Er gaat namelijk sowieso iets bijzonders gebeuren: leidt PSV voor het eerst dit seizoen puntverlies of zetten de Eindhovenaren hun ongekende reeks voort en verliest FC Twente voor het eerst in ruim anderhalf jaar weer een thuiswedstrijd?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties