Eerste elftal

Schimmelpenninck bedankt voor directeurschap FC Twente, maar maakt zich wel grote zorgen

Schimmelpenninck bedankt voor directeurschap FC Twente, maar maakt zich wel grote zorgen

Het aanstellen van de opvolger van Paul van der Kraan als algemeen directeur is inmiddels een ware soap geworden. Bijna twee jaar geleden werd in Jan Willem Brüggenwirth de gedroomde opvolger gevonden, maar die mocht na drie maanden weer vertrekken. Van der Kraan keerde tijdelijk terug in zijn functie, maar heeft zijn verblijf inmiddels al twee keer verlengd omdat er geen geschikte opvolger kan worden gevonden.

Halverwege februari lekte uit dat KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee de topkandidaat was, maar door de weerstand die daarop volgde ging dat niet door. Ondertussen zijn de banden met het wervingsbureau verbroken omdat er sprake is van belangenverstrengeling en is ook de andere topkandidaat Jeroen Bijl niet meer in beeld. FC Twente probeerde het recentelijk ook nog bij Merijn Zeeman, sportief directeur bij wielerploeg Team Jumbo-Visma, maar ook zonder succes.

"Dat vond ik nog niet zo'n gek idee, want die heeft nog nooit gefietst, maar leidt wel een wielerploeg. Dus dan hoef je ook niet gevoetbald te hebben om FC Twente te leiden. Dan ben je blijkbaar een goede bestuurder", aldus Derksen die de feiten niet helemaal op rij heeft. Zeeman was tot zijn 23e amateurrenner was. Daarna werd hij ploegleider van Nederland.

Wilfred Genee vindt het een mooie taak voor Sander Schimmelpenninck, maar die bedankt direct. "Nee", is de reactie van Schimmelpenninck die zich wel zorgen maakt over de situatie bij FC Twente. "Het is wel zorgelijk dat er blijkbaar niemand daarheen wil. Ik weet niet waarom FC Twente zo impopulair is om te werken. Misschien is het toch een beetje de reputatie van een moeilijke club?"

Derksen: "Ja, maar iedere club is een wespennest als het even tegenzit. FC Twente heeft een hele goede functie in de regio, het leeft daar heel erg, dus het is best een goede club om te werken. Maar ze zijn dus duidelijk op zoek naar iemand, want iedereen die uit de voetballerij wordt aangedragen, is niet interessant", besluit de tafelheer bij Vandaag Inside.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties