Eerste elftal

Schreuder kan leven met punt en geeft eigen ploeg schuld van goed spel FC Twente

Schreuder kan leven met punt en geeft eigen ploeg schuld van goed spel FC Twente

FC Twente was zaterdag in de ArenA tegen Ajax veruit de betere ploeg. De Amsterdammers creëerden nauwelijks een kans en mogen blij zijn dat het nog een punt in de hoofdstad heeft weten te houden. Het spel hield wederom niet over bij Ajax, dat vooral in de eerste paar minuten weggespeeld werd door de bezoekers.

"We begonnen heel nerveus", oordeelt Schreuder na de wedstrijd tegenover ESPN. "Het was slecht voor ons doen. Zeker thuis moeten we natuurlijk veel dominanter zijn. Ik had het ook niet zien aankomen. We hebben eigenlijk een goede trainingsweek achter de rug met de beker tussendoor. Dan zie je toch dat we zo beginnen en dat vind ik heel onnodig. Dan ruikt FC Twente natuurlijk bloed en kregen ze twee goede kansen."

"Na de rode kaart vind ik dat we het eigenlijk uitstekend hebben gedaan. De tactische discipline was heel hoog. Uiteindelijk is 0-0 normaalgesproken te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet, moeten we daarmee kunnen leven", aldus de trainer van Ajax.

"Als je met een man minder op het veld staat en de ruimtes klein zijn, is het natuurlijk makkelijker verdedigen. Maar wij willen natuurlijk hoog drukzetten. Als je op bepaalde momenten dan niet goed door dekt, lijkt het alsof Twente het een paar keer goed doet. Maar het ligt aan ons dat we daarin niet doordekken. Voor FC Twente is het ook heus niet zo makkelijk om tegen ons te spelen als wij met tien man staan", besluit Schreuder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties