Eerste elftal

Seizoenkaarten en wedstrijdtickets worden mogelijk duurder

Seizoenkaarten en wedstrijdtickets worden mogelijk duurder

Afgelopen nacht werd er bekend gemaakt dat er een hoofdlijnenakkoord is tussen de politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB. De afspraken hierin hebben ook betrekking op de voetbalwereld. De plannen zijn er om een btw-verhoging door te voeren op sportevenementen en concerten. Dit zorgt ervoor dat een seizoenskaart of wedstrijdticket een stuk duurder zal worden.

De KNVB bracht op donderdag een verklaring naar buiten, waarin het aangaf dat er 'volop kansen op het gebied van sport' waren naar aanleiding van het hoofdlijnenakkoord. Echter is een onderdeel van dit plan dat de btw op deze sector verhoogd zal worden. Daar waar het nu negen procent is, wordt dit verhoogd naar 21 procent. Een voetbalfan zal daarmee meer moeten gaan betalen voor een wedstrijdticket of seizoenskaart.

Uit onderzoek van het SERC (Sports & Economics Research Centre) blijkt dat in het seizoen 2023/24 de duurste seizoenkaart bij FC Twente zonder kortingen 1080 euro is. Hiermee is het ook direct de duurste van de gehele eredivisie. Met de nieuwe btw-tarieven zou deze seizoenskaart dus 1199 euro gaan kosten. Een stijging van maar liefst 119 euro.

Echter zijn er ook nog positieve aspecten in het hoofdlijnenakkoord voor de voetbalwereld. Zo zal sport en bewegen centraal komen te staan om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen. Ook zal er tegen supporters die zich misdragen tijdens de wedstrijd harder worden opgetreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties