Eerste elftal

'Slachtoffer' Vlap hevig bekritiseerd: "Deels verantwoordelijk voor puntenverlies"

'Slachtoffer' Vlap hevig bekritiseerd: "Deels verantwoordelijk voor puntenverlies"

Michel Vlap heeft sinds zijn enkelblessure nog niet de vorm van het begin van het seizoen te pakken. De gelegenheidslinksbuiten speelde al niet goed tegen Feyenoord en FC Utrecht en ook afgelopen zaterdag tegen NEC Nijmegen was het weer niet veel zoets. Vlap liet een megakans liggen op de 1-0 - hij schoot van dichtbij op de paal - en zag er bij de 1-1 niet goed uit door de bal tegen een NEC-speler aan te koppen, waardoor het een doelpunt werd.

Sommigen zeiden dat het laatste vooral ongelukkig was. Clubwatcher Tijmen van Wissing ziet dat anders. "Ik vind het gewoon een fout. Ik vind dat Unnerstall terecht kwaad was op Vlap", vertelt Van Wissing bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. "Overigens vind ik het een fout van Unnerstall dat hij geen mensen bij de paal heeft staan, want anders had die bal nog weggewerkt kunnen worden."

"Maar Vlap vliegt die bal niet aan. Je moet in de zestien die bal aanvliegen. Je moet vooruit, je moet gretig zijn en hem schuif wegkoppen, niet zo half raken. Dat heeft Vlap gewoon over zich. Vlap is de enige met Pröpper die 1,90 meet. Je weet het hele jaar al dat je qua lengte heel kwetsbaar bent bij standaardsituaties. Dan moet Vlap ook een jongen zijn die zich daar ontwikkelt. Dit zag er ongelukkig uit, maar het heeft te maken met of je die bal wil aanvliegen. Dat wilde hij gewoon niet", aldus de clubwatcher.

"Een aantal gaf Vlap ook nog de schuld voor die tweede tegentreffer. Van Rooij was wel zijn man, maar dat was gewoon een schitterende aanval. Als je man lopend is, is dat heel lastig te verdedigen. Ik vond wel dat hij de ban had moeten breken in de openingsfase. Die bal op de paal is geen pech. Deze moet hij gewoon maken. Ik vond wel dat hij voor een deel verantwoordelijk was voor het puntenverlies. Maar ook een aantal middenvelders, want je zag gewoon dat Mattsson en Schöne de regie hadden na rust."

Oosting sprak na de tijd over spelers die in de slachtofferrol kropen na de 1-1. Nico Wantia denkt dat hij onder andere doelde op Vlap. "Ik had dat gevoel al in de eerste helft bij die bal op de paal. Het moment wordt dan herhaald op de grote schermen in het stadion en dan zie je Vlap alweer kijken en zo'n gezicht trekken, van: och, ik heb ook altijd pech. Toen had ik ook al het idee van een slachtofferrol van Vlap. Ik hou daar niet zo van. Dat had Oosting blijkbaar ook, want Vlap was wel een van de eersten die eraf ging", besluit Wantia.

Opinie: Op social media kreeg Vlap na de wedstrijd hevige kritiek te verwerken en ook journalisten uiten hun ongenoegen. Wat vind jij van het spel van Vlap? Is de kritiek terecht?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties