Eerste elftal

Slot heeft er flink de pest in: "Dat helpt de thuisclub natuurlijk enorm"

Slot heeft er flink de pest in: "Dat helpt de thuisclub natuurlijk enorm"

Het positivisme rondom Feyenoord verdween zondag als sneeuw voor de zon. Alles en iedereen was mega-enthousiast over het spel van de Rotterdammers, die woensdag nog Lazio met de staart tussen de benen naar huis stuurden. Echter kwam Feyenoord zondag op bezoek in De Grolsch Veste en daar ging het, zoals wel voor meer clubs, mis voor de ploeg van trainer Arne Slot: FC Twente won met 2-1.

Slot, die een gele kaart pakte tijdens de wedstrijd, had er dan ook flink de pest in. "Uiteraard", zegt hij in gesprek met ESPN. "Als je niet wint, of beter gezegd verliest, heb je er de pest in, maar we kunnen ook niet terugkijken op een hele goede wedstrijd. Dus dat is dubbelop."

"Het is hier altijd een moeilijke wedstrijd, ook als je scherp en goed begint. Maar als je zo begint en je dan ook nog een doelpunt incasseert, dan weet je dat het hier gewoon negentig minuten lang niet stil gaat zijn. Dat helpt de thuisclub natuurlijk enorm", aldus Slot.

"Als je zonder bal wel druk naar voren zet, maar op het moment dat ze lang spelen het te lang duurt voordat je terug bent om de tweede bal te winnen, dan ben je op twee terreinen dusdanig matig dat de tegenstander er veel energie van krijgt en wij eigenlijk achter de feiten aanlopen."

FC Twente ging een beetje vervelend doen. Is het gelukt om Feyenoord te irriteren? "Nee. Ik zou bijna zeggen: was hen dat maar gelukt, want dan hadden we eerder in de wedstrijd misschien al een tandje bij kunnen zetten. Dat deden we nu pas vanaf de rust, mede ingegeven door de wissels. Dus nee, dat is denk ik niet gelukt, want dan hadden we daar een reactie op gegeven. De reactie was dat we in de eerste helft een beetje over het veld hobbelden", besluit Slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties