Eerste elftal

Slot realistisch: "De strijd om plek twee is geopend"

Slot realistisch: "De strijd om plek twee is geopend"

FC Twente zag Feyenoord zondagmiddag verliezen van PSV en won vervolgens zelf op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Joseph Oosting heeft Feyenoord daardoor op twee punten genaderd. De Rotterdammers presteren dit seizoen vooral in de topwedstrijden ondermaats: in de eredivisie werden zes van de tien verliespunten geleden tegen PSV en FC Twente, in de Champions League is Feyenoord na nederlagen tegen Lazio en Atlético Madrid uitgeschakeld. In de Johan Cruijff Schaal werd eerder dit seizoen al verloren van PSV.

"Het is ook maar op welke wedstrijden je het etiket 'topwedstrijd' plakt", relativeert trainer Arne Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We wonnen thuis wel van Celtic, Lazio en AZ. Als je FC Twente meetelt als topwedstrijd, dan waren die drie óók topwedstrijden. Feit is hoe dan ook dat het in topwedstrijden allemaal dicht bij elkaar ligt."

"De realiteit is - en dat heb ik ook tegen de spelers gezegd - dat AZ nu boven ons komt op de ranglijst. Nu is de strijd om plek 2 geopend, meer dan dat we moeten kijken naar de koppositie", beseft Slot, net als zijn verdediger Dávid Hancko. "Het is mentaal misschien zwaar als we nu voor de tweede plek moeten vechten, want we hadden de hoop en de verwachting dat we de titel dit seizoen konden prolongeren."

Slot heeft overigens niet helemaal gelijk wat betreft AZ. De Alkmaarders moeten woensdagavond om 19:00 uur een 1-2 achterstand tegen NEC Nijmegen in iets meer dan vijf minuten goedmaken om over Feyenoord heen te gaan. Stel dat NEC de voorsprong niet meer uit handen geeft, dan staat Feyenoord met 32 punten twee punten boven AZ en FC Twente.

Het is verrassend dat FC Twente na veertien wedstrijden nog zo dicht in de buurt van nummer twee Feyenoord staat. De Rotterdammers lijken een stuk sterker te zijn dan FC Twente, maar qua puntenaantal valt het tot dusver allemaal wel mee.

Opinie: Denk jij dat FC Twente dit seizoen kans maakt op de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League? Laat het weten in de reacties.

Poll

Maakt FC Twente dit seizoen kans op de tweede plaats?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties