Eerste elftal

Smaakmaker terug bij PSV: Rentree in De Grolsch Veste na 3,5 jaar aanstaande?

Smaakmaker terug bij PSV: Rentree in De Grolsch Veste na 3,5 jaar aanstaande?

Noa Lang is eindelijk teruggekeerd op het trainingsveld. De smaakmaker van PSV trainde mee met de selectie, al liet hij de partijvormen nog schieten. Als hij later deze week wel weer mee kan doen met de partijen, kan Lang zaterdag zijn rentree maken. Dat zal hij dan doen in De Grolsch Veste, waar hij 3,5 jaar geleden voor het laatst speelde.

Lang kwam in de winterstop van het seizoen 2019-2020 op huurbasis van Ajax naar FC Twente. De aanvaller speelde zeven duels, waarin hij eenmaal trefzeker was. Het bleef bij dit beperkte aantal wedstrijden dankzij de uitbraak van het coronavirus, waardoor het seizoen vroegtijdig beëindigd werd. Ondanks dat Lang maar twee maanden bij FC Twente speelde, liet hij meerdere keren weten dat hij het geweldig vond om bij de club met de trouwe aanhang te spelen.

Zijn laatste wedstrijd voor FC Twente speelde Lang op 7 maart 2020, toen met 1-0 werd verloren op bezoek bij Vitesse. Daarna vertrok de aanvaller op huurbasis naar Club Brugge, de club die hem een jaar later voor zes miljoen euro overnam. Na drie seizoenen liet Lang het weer voor gezien in België en vertrok hij naar PSV, dat 12,5 miljoen euro op tafel legde voor de 24-jarige speler.

Lang raakt op 8 oktober geblesseerd aan zijn hamstring tijdens het uitduel tegen Sparta Rotterdam. Anderhalf maand later is de smaakmaker weer terug en kan hij zijn rentree gaan maken tegen FC Twente in De Grolsch Veste. Aankomende zaterdag om 18:45 uur gaat de wedstrijd in een uitverkocht stadion van start. Op dit moment lijkt het er niet op dat Lang een basisplaats zal krijgen. Hirving Lozano en Johan Bakayoko doen het namelijk niet onverdienstelijk aan de buitenkant en zijn fitter. Als Lang fit genoeg is, zal hij ongetwijfeld wel invallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties