Eerste elftal

Smal hoogstwaarschijnlijk niet fit genoeg voor Ajax-thuis, Hilgers traint weer mee

Smal hoogstwaarschijnlijk niet fit genoeg voor Ajax-thuis, Hilgers traint weer mee

FC Twente neemt het aankomende zondag in eigen huis op tegen Ajax. Om 14:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. FC Twente is na een vrije periode tijdens de interlandperiode inmiddels begonnen aan de voorbereiding op de wedstrijd. Dit deed het met Mees Hilgers, maar zonder Gijs Smal, die al meer dan een maand geblesseerd is.

Het nieuws wordt gemeld door clubwatcher Leon ten Voorde op X. Ten Voorde concludeert dat het 'vrijwel zeker' is dat Smal niet mee kan spelen tegen Ajax. Smaldini liep in de uitwedstrijd tegen Hammarby IF op 3 augustus een spierscheuring op. De hoop was dat hij tegen Ajax wellicht weer mee kon doen, maar de wedstrijd komt te vroeg voor de 26-jarige linksachter.

Hilgers moest de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce en het uitduel tegen FC Volendam missen wegens een liesblessure. De 22-jarige centrumverdediger is twee weken geleden naar het ziekenhuis gegaan om de ernst van de blessure te bepalen. De uitkomst van het onderzoek is niet naar buiten gebracht, maar blijkbaar valt de kwetsuur dus mee. Hilgers kampte de afgelopen seizoenen tweemaal ruim een maand met een liesblessure.

Naast Hilgers en Smal kampte ook Joshua Brenet bij de laatste wedstrijden voor de interlandperiode met een blessure. De rechtsback is nog altijd bezig met een transfer, maar bij de laatste wedstrijd uit tegen FC Volendam was Brenet wel 'gewoon' aanwezig in het stadion. Ook de 29-jarige vleugelverdediger is nog altijd niet teruggekeerd op het trainingsveld. International Michal Sadílek is wel weer teruggekeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties