Eerste elftal

Smal twijfelt over bijtekenen door onzekere situatie binnen de club

Smal twijfelt over bijtekenen door onzekere situatie binnen de club

Gijs Smal is één van de spelers met een aflopend contract bij FC Twente. De club heeft echter een optie om het contract met een seizoen te verlengen tot medio 2024. Dit gaat de club ook doen, maar de vraag is wat er daarna gaat gebeuren. Met nog maar een jaarcontract moet FC Twente de linksback verkopen om te voorkomen dat hij in 2024 transfervrij de deur uitloopt. Zijn er inmiddels al gesprekken geweest tussen Smal en Streuer?

"Er is wel een gesprek met Jan geweest en mijn zaakwaarnemer is ook bij Jan geweest", bevestigt de linksback in gesprek met 1Twente. "Zoals het er nu naar uitziet gaat FC Twente de optie lichten en verder weet ik het eigenlijk nog niet zo goed." Dan wordt hem gevraagd hoe hij denkt over een eventuele contractverleningen. Dit vindt Smal lastig om meerdere redenen.

"Daarin heb je veel verschillende aspecten die nog onduidelijk zijn zoals het aanblijven van Streuer, wat gaan ze doen met Paul van der Kraan en wat gaan ze doen met de hoofdtrainer. Er zijn nog heel veel onduidelijkheden, dus daar focus ik mij ook nog niet echt op. Ik hoop dit seizoen goed af te maken en als ze die optie lichten, dan lichten ze die. Ik vind het heel lastig."

Sta je open voor een andere club? "Ook dat vind ik lastig. Je kan wel zeggen dat je nu per se een stap wilt maken, maar je weet niet of er een club gaat komen. En zo wel, wat voor clubs er gaan komen en wat is hun idee erachter? Ik heb het in ieder geval naar mijn zin bij FC Twente en wil gewoon nog een half jaar knallen. Er is nog heel veel te halen en ik vind ook dat we dat als groep moeten aanvoelen. We gaan zien hoe dit half jaar gaat verlopen."

Wat zou je nog graag willen in je carrière? "Ik heb nog heel veel dromen in mijn hoofd, maar of dat allemaal uit gaat komen dat weet je niet. Ik zou graag nog een keer naar het buitenland willen of iedere keer strijden om prijzen. Dat soort dingen. En natuurlijk ook prijzen pakken, dat is dan ook wel leuk. Van dat soort dingen droom ik, maar dat zou ook dit half jaar al kunnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties