Eerste elftal

Smal ziet sfeer omslaan: "We lopen minder vrolijk rond op de club"

Smal ziet sfeer omslaan: "We lopen minder vrolijk rond op de club"

FC Twente is het even kwijt. De ploeg heeft al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen en is ook afgehaakt in de strijd om de bovenste plekken. Het gat met koploper Feyenoord is opgelopen naar 14 punten en het gat met de nummer 4 PSV is alweer 8 punten. Zaterdag leek FC Twente op weg naar een driepunter, maar verspeelde het een 3-1 voorsprong en moest het genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Er wordt van alle kanten gezocht naar een oorzaak van het verval, ook door linksback Gijs Smal. "De eerste maanden van het seizoen zit je in een positieve flow, gaat alles volgens plan. Nu zijn er veel blessures en wisselingen, daardoor is de vastigheid er een beetje uit. Neemt niet weg dat we tegen Heerenveen goed genoeg gepresteerd hebben als team om die drie punten binnen te slepen, maar dat gebeurt niet. Ik weet niet zo goed wat het is", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Zelf trekt hij ook het boetekleed aan. "Die 3-2, dat mag mij niet overkomen. Ik geef hem te veel ruimte, waardoor hij kan schieten. Ik moet korter op zijn linkerpoot zitten. Het is dit seizoen voor het eerst dat mijn man scoort. Maar ik baal er enorm van, hier moet ik van leren. Op zulke momenten word je afgerekend als verdediger."

Hoe nu verder? "De Schwung moet er weer een beetje in komen. We zeggen elkaar de waarheid, dat hoort erbij. Maar je moet er ook voor zorgen dat de teamspirit goed blijft. Op dit moment lopen we minder vrolijk rond op de club. Dat is logisch, als de resultaten uitblijven. Echt een kloteweekend, zo."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties